5 vähetuntud fakti rindade kohta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rinnad
Rinnad Foto: SCANPIX

Portaal AskMen reastas viis vähetuntud fakti rindade kohta.

1. Kunstrindadega naistel on suurem tõenäosus enesetapule. Quebeci ülikooli teadlaste uuringus avaldatu põhjal on implantaatidega naiste hulgas enesetappude arv 73 protsenti kõrgem. Põhjuseks pole mitte implantaadid, vaid peamiselt naiste madal enesehinnang ja depressioon. Naised lähevad noa alla peamiselt enesehinnangu tõstmiseks ja teistel väga isiklikel põhjustel. Hiljem avastades, et rindade suurendamine pole vaimseid probleeme vähendanud. 

2. Rindade stimuleerimine võib naised viia orgasmini. Raamatu «I Love Female Orgasm: An Extraordinary Orgasm Guide» autorite Marshall Milleri ja Dorian Soloti uurimuste kohaselt jõuab umbes üks protsent naisi orgasmini vaid rindade stimuleerimisest.

3. Rinnafetišit loetakse psühhiaatriliseks häireks. Ameerika psühhiaatrite liidu poolt avaldatud väljaande «Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders» neljandas osas nimetatakse fetišiks käitumist, mille puhul kasutatakse mitte-seksuaalseid ja elutuid objekte või inimese keha seksuaalse erutuse saamiseks.

Portaali AskMen reporterite arvates võib see olla tõesti ameeriklaste häire, kuid nemad sellele alla ei kirjutaks.

4. Statistiliselt on vasak rind suurem. 600 naise rindu uurinud plastilise kirurgia valdkonnas töötava arsti analüüs näitas, et rinnad on erineva suurusega, tavaliselt on vasak suurem. Samas ei ole olemas perfektselt sümmeetrilisi rindu, leidub lihtsalt paremaid komplekte.

5. Mehed on võimelised rinnapiima tootma. Tegemist on väga harva esinevate juhtumitega. Seda põhjustab hormoonpreparaat, mida kasutatakse vähi järgsel ravil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles