Marika Korolev: doktor päästis mu elu!

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Korolev
Marika Korolev Foto: Marina Puškar/Postimees

Traagilist avariid, milles hukkus Dajan Ahmet ja said tõsiselt kannatada mitu Baskini teatri näitlejat, saadab valus järelkaja.

Hiljuti elas autoõnnetuse järelmõjudest tingitud raske operatsiooni üle ka näitlejanna Marika Korolev, kirjutab Kroonika.

 

Veetlev lavatäht Korolev oli üks neist, kelle saatus aasta tagasi üliraskesse liiklusõnnetusse lennutas. Avarii saatis hauda kolm inimest, kaheksa sattus vigastustega tükiks ajaks haiglaseinte vahele.

 

Marika Korolevi jaoks aga lugu sellega ei lõppenud.

 

«Avastasin ühel kenal hommikul kõhupiirkonnas ploomisuuruse mummu, mis osutus lähemal uurimisel  lõhkemisohus  kõhuaordiks ja vajas kohest kirurgilist sekkumist,» ütles näitlejanna.

 

Kahe lapse ema oli uudist kuuldes šokeeritud. Teadupärast on aort  organismi suurim veresoon, mille purunemise korral jookseb inimene 5 – 6 minutiga verest tühjaks.

 

Kaitseinglid on Marika Korolevi sõna otseses mõttes kätel kandnud, sest arstide sõnul oleks tema juhtumi  puhul pidanud aort lõhkema kolme päeva jooksul pärast autoavariid.

 

«Mul tõepoolest vedas, sest aort pidas imekombel vastu terve üheksa pikka kuud,» lausus Korolev.

 

Näitlejanna elupäästja on Magdaleena haigla arst Andrus Loog. Loog paigaldas lõhkemisohus veresoone asemele plastmasstoru.

 

«Ta jõudis õigel ajal, nii et absoluutne respekt!» kiitis näitlejanna.

 

2006. aasta 4. novembril põrkasid  Tallinna-Tartu maanteel  kokku Vanemuisesse «Pahade poiste» etendusele sõitnud  näitlejate väikebuss Hyundai ja Tallinnasse teel olnud Ford Mondeo, milles sõitsid vanavanemad kahe lapselapsega.

 

Traagilises õnnetuses hukkusid näitleja Dajan Ahmet ja Ford Mondeos viibinud vanaisa Einar ja vanaema Agaate.

 

Näitlejatest sai üliraskelt vigastada Rednar Annus. Haiglasse viidi ka Marika Korolev, Anne Veesaar ja Ksenja  Agarkova ning Fordi tagaistmel sõitnud  6- ja 10-aastased lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles