Doherty bändi süüdistatakse laulu varastamises

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pete Doherty
Pete Doherty Foto: Reuters / Scanpix

Ansambli Babyshambles solist Pete Doherty seisab silmitsi süüdistustega, et tema bänd kasutab teise muusiku kirjutatud laulu ilma selle tõelisele autorile viitamata.

Babyshamblesi kitarristi Mik Whitnalli kunagine sõber Wayne Kenyon väidab nimelt, et laul «Baddie's Boogie» põhineb tema poolt 1997. aastal kirja pandud kompositsioonil, vahendab FemaleFirst.

1997. aastal oli Kenyon tuuritamas ansambliga The Ferrymen, kuhu toona kuulus ka praegune Babyshmablesi kitarrist Whitnall.

««Baddie's Boogie» on laul, mille ma The Ferrymeni jaoks kirjutasin. Mul on 1997. aastast videolõik, kus ma seda kolmel Saksamaal toimunud kontserdil mängin,» ütles Kenyon. «Kirjutasin Babyshamblesi plaadifrimale ja nad lubasid selle oma advokaatidele edasi anda, aga pärast seda pole ma sellest midagi kuulnud.»

Kenyoni sõnul lubas Whitnall talle, et mainib Babyshamblesi viimasel albumil «Shotters Nation» tema nime, kuid tegelikult mainiti plaadiümbrisel loo autorina vaid Whitnalli.

Lisaks muusika varastamisele süüdistatakse ansamblit ka selles, et nad kasutasid autorilt luba küsimata sama laulu sõnadena punkluuletaja Nick Toczeksi loomingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles