Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

NÄDALAPROGNOOS Ees on raputavad päevad: kuuvarjutusega superkuu võib vallandada suuri emotsioone

Copy
Võimas nädal: meil on ees kuuvarjutusega superkuu Kalades ühenduses Neptuuniga.
Võimas nädal: meil on ees kuuvarjutusega superkuu Kalades ühenduses Neptuuniga. Foto: Shutterstock

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 16. – 22. september 2024. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Oleme jõudnud nädalasse, mis võib tuua kõiksugu saatusepöördeid, dramaatilisi emotsioone, lõppemisi ning kõige sellega koos ka rahutut ilma. 

Nimelt algab kolmapäeva hommikul täiskuu (ühtlasi ka superkuu) Kalades, mille ajal toimub kuuvarjutus ning see vesine täiskuu jääb omakorda ühendusse maailmamere valitseja Neptuuniga. See käivitab lõppemisega seotud protsesse nii maailmas üldiselt, kui ka inimeste sügaval alateadvuses, võides väljenduda tavaelus läbi mitmesuguste emotsionaalsete seisundite ja olukordadena.

Nädal võib tuua omajagu segadust, motivatsiooni kadumist (aga ka taasleidmist) ning seda võib võrrelda seilamisega udusel ja tormisel merel. Kergem on inimestel, kes on oma emotsioonidega üldiselt paremini kontaktis ega pelga tundeid lihtsalt välja nutta, kedagi või midagi süüdistamata.

Nagu kirjutasin ka seekordse kuuvarjutuse horoskoobis, on ees veega seotud probleeme, sealhulgas võib olla suuri uputusi ja sadusid. Kuuvarjutuse mõjud hakkavad tihtipeale avalduma juba enne varjutust ennast.

• Uppuvad autod ja tänavatel ujuvad koerad: vaata, milliseid katsumusi tekitavad tulvaveed Ida-Euroopas

• Kesk-Euroopa upub: Tšehhis evakueeritakse haiglaid, tuhanded on sunnitud kodudest lahkuma

• Austrias ja Itaalias möllab enneolematu lumetorm

Planeediseisud nädalapäevadel

Teisipäevaööl jõuab Marss kvadraati kuusõlmedega (7° Vähk, Kaalud, Jäär) ning samal ajal ka Veenus opositsiooni Chironiga (22° Kaalud, Jäär). Siin käivitub ülitundlik energia, mis võib puudutada suuri dilemmasid suhetes, aga ka iseenda väärtustamise küsimuses. Ollakse saatuse teeristil ning on väga oluline, kuidas nüüd käituda. Silme ees avaneb justkui kaks teed: üks neist juba vana ja sissekäidud, aga teine veel proovimata. On lootust, et just see uus tee viib vanast painavast olukorrast välja. Vähemalt tasub siin jälgida, et ei astuks uuesti «vanasse ämbrisse».

Muide, just selles mõjus ilmusid Tartu ja Tallinna linnaruumi suured kleepsud sõnumiga «Otsuse koht».

Mõju on kindlasti tajutav juba ka esmaspäeval. Iseendas ja südameasjus kahtlemine on sel ajal loomulik, kuid hea oleks leida tee tagasi südamesse.

Kolmapäeval kell 05.43 algab täiskuufaas Kalades ning kell 05.45 toimub maksimaalne kuuvarjutus. Ühtlasi on meil tegu superkuuga, sest täiskuu asub oma orbiidil piirkonnas, mis on Maale kõige lähemal. Võib öelda, et see on väga suure võimendusega täiskuu ning tundlikumad inimesed võisid tajuda seda juba pikemalt ette. 

See toob kaasa sügavaid sisemisi ümberlülitusi ja vabanemisi, aga inimesed võivad kogeda seda oma tavaelus mitmesugustel erinevatel viisidel. Kõik on justkui muutumises, aga keegi praegu veel päris täpselt aru ei saa, mis suunas asjad lähevad või minema peaks. See aeg nõuab väga palju usaldust ning julgust lasta lahti kõigest, mis tahab minna.

Loe selle kohta lähemalt kuuvarjutuse horoskoobist

Samal päeval kell 11.50 läheb täpseks Merkuuri opositsioon Saturniga, mis on klassikaline «mustade prillide» seis. Olukorrad võivad tunduda süngemad ja lootusetumad, kui need tegelikult on. Ent see seis aitab hoida fookust asjadel, mis on kõige olulisemad ning seeläbi võib praegusel üliemotsionaalsel ajal isegi kasuks tulla. Mõtlemisvõime on ühest küljest piiratud, aga teisest küljest ülifookuses. Küsimus on, kuidas seda õigesti ära kasutada. 

Neljapäeval kell 17.04 jõuab Päike trigooni Uraaniga ning kingib edasiviiva jõu. Kui siiamaani oli millestki raske lahti lasta, siis selles mõjus muutub see lihtsamaks. See on ka päev, mil keset segast aega võivad saabuda uued võimalused ja väljavaated. See annab perspektiivi, mida praegu on väga vaja. 

Reedel teeb Marss kvadraadi Must Kuu Lilithiga ning sel ajal juhivad käitumist allasurutud impulsid, mis võivad paista pealt metsikud, «sobimatud» ja veidrad, kuid aitavad tegelikult saada kontakti sügavama autentsuse ja autonoomsusega. Siin võib tekkida vajadus rebida lahti ahelatest ning käituda puhtalt oma sisetunde järgi. 

Laupäevaööl kell 03.16 läheb täpseks Päike opositsioon Neptuuniga, mis oli kindlasti tajutav juba ka päev enne. Sel ajal võib langeda saladusloor millegi ees, mida seni suudeti hoida varjus. Reaalsusetaju on muutumas ning võib tekkida olukordi, mis panevad inimesi sügavalt kahtlema. Mõnikord toob see seis pettumist, sest ilmneb ebameeldiv tõde, mida enam vältida ei saa. Ent samuti tuleb arvestada, et teatud asjaolud, millest selle energia mõjus räägitakse, osutuvad tagantjärele ebatõeseks. Las tõde selgineb. 

Kell 11.49 jõuab Merkuur kvadraati Jupiteriga, tekitades suurema vajaduse suhelda ning oma mõtteid ja vaatenurki teistega jagada. Paraku tahetakse siin küll palju rääkida, aga mitte nii väga kuulata. Mõned võivad kogeda suurt inspiratsiooni ning sellest on vaja rääkida.

Samal päeval aktiiveerub ka Saatusesõrm Veenusele, seekord Neptuunilt ja Uraanilt. On aeg lubada universumil suunata end armastuse ja väärtuste radadel. Sel ajal võib juhtuda kummalisi asju, mille üle justkui endal puudub võim ja kontroll. Saatusesõrm kutsub elu usaldama, sest püüab näidata meile midagi, milleni inimlik mõistus ja tahe alati ei küündi. Võivad ilmneda saatuslikud asjaolud seoses suhete, väärtuste, rahaga – kosmilised hoovused juhivad asju teatud suunas, millele tuleb lihtsalt alistuda. Tundub, et see suunab meid muutma oma väärtusi ning aitab selles osas teadvust avardada. 

Pühapäeval kell 09.11 jõuab Päike trigoon Pluutoga, mis viitab, et nüüd ollakse valmis suuremaks muutuseks ego tasandil ja ka reaalseteks sammudeks oma elus. See on väga võimas seis, mis jõustab ja väestab ning aitab oma tumedatest nurkadest välja tulla. Paljud võivad hakata nüüd tajuma, miks eelnevaid emotsioone ja lahustumisi vaja oli. Võib öelda, et see on energeetilise taastumise päev. Võime ka kuulda suurtest otsustest ja sammudest maailma tasandil. 

Kuu on tühikäigul

Kolmapäeval kell 12.02–12.24 (Kuu siseneb Jäära)

Reedel kell 11.38–12.03 (Kuu siseneb Sõnni)

Pühapäeval kell 13.13–13.25 (Kuu siseneb Kaksikutesse)

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed taevakehad

Pluuto on retrograadis 2. maist kuni 12. oktoobrini.

Saturn on retrograadis 29. juunist kuni 15. novembrini.

Neptuun on retrograadis 2. juulist kuni 8. detsembrini.

Chiron on retrograadis 26. juulist kuni 29. detsembrini.

Uraan on retrograadis 1. septembrist kuni 30. jaanuarini (2025).

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta

Tagasi üles