Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Suri Kanal 2 uudisteankur Olaf Suuder (9)

Foto: Tairo Lutter

Meie seast on lahkunud armastatud tele- ja raadioajakirjanik Olaf Suuder. 50-aastane uudisteankur suri ootamatu terviserikke tagajärjel, uudist kinnitab «Reporteri» produtsent Ivar Vigla.

Olaf Suuder on lõpetanud Tartu Miina Härma gümnaasiumi. Aastatel 1990–1994 õppis ta Tartu Ülikooli arstiteaduskonnas ravi erialal. Ta on töötanud Tartu Ülikooli kliinikumis, Q Raadios, nädalalehes Liivimaa Kroonika, Kuku Raadios ja Eesti Televisioonis.

Teleajakirja Nädal küsitlusel, kus osales üle 2800 inimese, valiti Suuder 2007. aasta parimaks uudiste edastajaks televisioonis.

Viimasena töötas Suuder Kanal 2 uudistesaate «Reporter» saatejuhina.

Olaf Suuder on mänginud ka Eesti krimiseriaalis «Kelgukoerad». Aastatel 2013–2014 juhtis ta Kanal 2 tervisesaadet «Tohter Olaf».

«Ma ei oska isegi midagi öelda… Ausalt. Ma olen hetkel väga šokis,» ütleb Olafi töökaaslane, «Reporteri» saatejuht Tõnis Sarap.

«Olaf istus kontoris minu ees, olime lauanaabrid. Ta oli alati korrektne ja soliidne. Lisaks kõigele muule võis ta rääkida masinatest, meditsiinist ja paljust muust – ta oli tõesti intelligente inimene. Ääretult kurb, et enam ei kuule legendaarset «Reporteri» lõppu «Mina tänan». Nüüd täname meie teda. Aitäh, Olaf!» räägib Tõnis. 

Jüri Pihel: kui keegi on üldse Kanal 2 nägu, siis oli seda Olaf

«Ta oli mitmeplaaniline inimene, kes oli soliidne ja väljapeetud ning samas ka väga mitmeplaanilise vaatega,» räägib Kanal 2 juht Jüri Pihel, lisades, et Olaf mõjus alati teleekraanil targa ja intelligentsena. «Ükskõik kui raskeid uudiseid ta esitama pidi.»

Pihel nendib, et teleekraanil olemine on üks tänamatult raske töö. «Seal on vaja, et sulle oleks palju kaasa antud ning siis sa pead kõige selle jama sees ise hakkama saama,» ütleb ta.

«Kui tema esitas Vigla kõige pöörasemaid lugusid, siis see mõjus kõik nii usutavalt. Ta on tüübilt ideaalne teleuudise esitaja,» lausub Pihel, lisades, et Olaf oli täpselt selline, kelle rahvas poliitikasse valiks.

Raimo Kummer: ta oli minu jaoks «Reporteri» au ja südametunnistus

«Olaf oli minu jaoks «Reporteri» au ja südametunnistus,» meenutab «Reporteri» peatoimetaja Raimo Kummer.

Kummer sõnab, et täna on tema jaoks väga must päev, kuna ta tunneb Suuderit juba oma ajakirjanikutee algusest, kuid tõsisemalt said nad koos töötada vaid viimased kaks aastat.

«Omal rahulikul ja mõnusal kombel tuletas ta mulle aeg-ajalt meelde, et ma ei peaks olema liiga meelelahutuslik. Igaveseks jääb meelde, kuidas Olaf ainult talle omasel, elegantsel ja rahulikul viisil tuli välja otseeetri keerulisematest hetkedest. Olaf, mina tänan!»

Märksõnad

Tagasi üles