TUNNED KA? ⟩ Praegu võib esineda palju suurt väsimust ja mõtteloidust

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Shutterstock

Läbime sünkroonselt kahte astroloogilist perioodi, mis võivad tuua kaasa omajagu kurnatust ja segadust.

Oleme keset võrdlemisi kummalist astroloogilist perioodi, kui toimub kaks pikemat sünkroonset liikumist, mis võivad muuta meie jaoks paljusid olukordi.

Tundlikumad inimesed võivad kogeda praegu väga suurt väsimust ja ka desorienteeritud olekut. Enne kui läheme astroloogiliste mõjutuste juurde, tasub muidugi märkida, et ka muutused ilmastikus – kiire soojenemine ning uuesti jahenemine – võivad tekitada tavalisest suuremat väsimust. Viimaste nädalate kõrged temperatuurid ja pikalt kestnud kuiv periood pärast sombust varakevadet võisid mängida siin oma rolli.

See on loomulik, et ilm meie enesetunnet mõjutab, kuna oleme siiski osa loodusest. Paljudel naistel mõjutab ilm ka menstruaaltsüklit: kevadel, mil valgust on üha rohkem ja suvi läheneb, muutub keha hormonaalne tasakaal ning menstruaaltsükkel võib tihtipeale jääda lühemaks (ovulatsioon ja päevad saabuvad kiiremini). See tähendab, et protsessid organismis kiirenevad. Seevastu sügisel, kui pimedus süveneb ja temperatuurid langevad, muutub paljudel menstruaaltsükkel aeglasemaks ja pikemaks.

Nüüd aga oleme korraga keset varjutuste perioodi ja Merkuuri retrograadi. Varjutuste periood annab juurde kiirendust ja Merkuuri retrograad aeglustab – tundub üsna vastuoluline, kas pole?

• PÄIKESEVARJUTUSE HOROSKOOP 〉 Suured läbimurded nii isiklikul kui kollektiivsel tasandil saavad võimalikuks: algab kevade kõige pöördelisem aeg

• MERKUURI RETROGRAAD 〉 Segadust tekitava perioodi tulemused saavad olema väga produktiivsed: paremad lahendused on ees

Tegelikult võivad need kaks protsessi ka teineteist vastastikku toetada. Varjutuste perioodi kiirendus seisneb selles, et kiirenevad protsessid, mis peavad niikuinii välja mängima. Kiireneb vajalike pöörete ja lahenduste saabumine ning inimese liikumine oma eluteel. See aga ei pea tähendama, et ta ise tormab – vastupidi, vahel peab selleks peatuma, et õige lahendus saabuks kiiremini.

Kõik inimesed on praegu mingil määral n-ö kosmilise surve all ja just sellepärast võidakse kogeda meeletut väsimust. Toimub aja- ja tegevusliinide ümberlülitumine, mida paljud otseselt ei teadvusta. Eriti kuna Merkuur on retrograadne ja Sõnnis, on toimuvat praegu väga raske hoomata. Võidakse kogeda, et enam ei tea, mida mõelda või teha – pea võib tunduda tühi või hoopis väga raske, mõttemeel võib olla lihtsalt väga loid. Mõni mõte võib jääda häirivalt korduma, nii et see ei lase edasi minna. Õhus võib olla palju kahtlusi ning ka arusaamatust. Varem tehtut ja öeldut tuleb kuidagi ümber teha või muuta.

See on iseenesest huvitav, et inimeste mõistusepool on sellel varjutuste perioodil mingil määral välja lülitatud, aeglustatud ja tagaplaanile jäetud, samas kui toimuvad väga olulised ümberlülitumised. Merkuur Sõnnis võib jääda ainiti ühte puud vaatama, tajumata seal taga olevat metsa ega metsas toimuvat. Sellest sulust saab välja alles peale 14. maid.

Seega, kui tunned suurt väsimust ja vaimset seisakut, siis kindlasti ei ole Sa selles üksi. Kõige parem on lasta lihtsalt vabaks ning lubada elul ise voolata, kuni kõik loksub paika nii, nagu järgmiseks perioodiks vaja. Tasub usaldada, et elu liigutab ka Sind just sinna, kus olla on vaja. Praegu ei peagi kõigest aru saama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles