TÄNU HEATEGIJALE Pauluse kiriku varguslugu sai pühadeks väärilise lõpu

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Tartu Pauluse kirik
Tartu Pauluse kirik Foto: Margus Ansu

Möödunud esmaspäeval käisid Tartu Pauluse kirikus vargad, kes viisid endaga kaasa korjanduskarbi koos seal sees olnud rahaga. Kui annetuskarbi tõid kitsikusse sattunud mees ja naine eelmisel kolmapäeval tagasi, siis raha lubasid nad kirikule tagastada nädala pärast, mida nad ei teinud. Suure reede varahommikul andis Pauluse koguduse õpetaja Kristjan Luhamets Elu24-le teada, et kirik on kaotatud raha siiski tagasi saanud. «Südamlik tänu heategijale!»   

27. märtsi lõunaajal sisenesid Tartu Pauluse kirikusse mees ja naine, kelle kavatsused polnud head. Nad muukisid lahti kolumbaariumis asunud korjanduskarbi ja kiirustasid kirikust välja. Pauluse koguduse õpetaja sõnul oli karpi hiljuti tühjendatud ja kahju polnud suur, kuid tegu siiski väga inetu. «See oli väike metallist, luugiga, kinnitustega, lukustatav annetuskarp küünalde aluste juures. Nad pidid vaeva nägema, et see lahti monteerida ja kaasa võtta,» rääkis Luhamets.

KIRIKURÖÖV 〉 Tartu Pauluse kirikus käisid vargad

Kuna Luhamets postitas kaamerasalvestiselt tehtud fotod ühismeediasse, selgus kiiresti, kes annetuskarbi näppasid. Kahe päeva pärast, 29. märtsil tõid nad karbi tagasi, kuid ilma rahata. Karbi sisu lubasid nad tagasi tuua järgmisel kolmapäeval ehk 5. aprillil. Kuna mees ja naine on sattunud suurtesse majanduslikesse raskustesse ega tule oma eluga toime, ei suutnud nad oma lubadust täita ja raha tagastada.

PALUSID ANDEKS 〉 Pauluse kirikust annetuskarbi varastanud mees ja naine tagastasid vaid osa varast

Lahti muugitud korjanduskarp jõudis kirikusse tagasi esialgu ilma rahata.
Lahti muugitud korjanduskarp jõudis kirikusse tagasi esialgu ilma rahata. Foto: Kristjan Luhamets

Heategija tuli appi 

7. aprilli varahommikul andis Luhamets Elu24 toimetusele teada, et üks mees, kes ise kuidagi selle looga seotud pole, tagastas raha nende asemel. «Ta hüvitas omal algatusel nii karbi sisu kui karbile endale tekitatud kahju,» avaldas Luhamets.

«Stanislav ja Mari on jätkuvalt majanduslikus ja mentaalses kitsikuses. Südamlik tänu heategijale, kes raha hüvitas,» ütles Luhamets. «Loodetavasti aitab see paremini mõista ka seda, mida Jeesus Suurel Reedel hoopis suuremas mastaabis meie heaks on teinud – kandnud ristil patu karistuse, et meie, kes me Temasse usume ja Teda järgime, võiksime pärida elu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles