KIRIKURÖÖV Tartu Pauluse kirikus käisid vargad (3)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Tartu Pauluse kirik.
Tartu Pauluse kirik. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Pauluse koguduse õpetaja Kristjan Luhamets andis sotsiaalmeedias teada, et Pauluse kirikus käisid esmaspäeval vargad. «Nende üles leidmine on kasulik eelkõige neile endile, et päästa neid hullemast,» ütles Luhamets Elu24-le.

Pauluse kiriku õpetaja Kristjan Luhamets annab sotsiaalmeedias teada, et esmaspäeva lõunaajal sattusid kirikusse pikanäpumehed. «Eile käisid vargad Tartu Pauluse kirikus. Kas tunnete ära?» kirjutab Luhamets Facebookis ja postitab kaamerasalvestiselt tehtud fotod.

Mida vargad endaga kaasa võtsid? 

Kristjan Luhamets ütles Elu24-le, et koos tegutsenud mees ja naine viisid ära küünalde aluse küljes oleva korjanduskarbi. «See oli väike metallist, luugiga, kinnitustega, lukustatav annetuskarp küünalde aluste juures. Nad pidid vaeva nägema, et see lahti monteerida ja kaasa võtta. Annetuskarp asus kolumbaariumis, kus asuvad urnid,» avaldas Luhamets ja lisas, et karpi oli hiljuti tühjendatud ja kahju ilmselt suur pole, aga tegu on inetu.

Luhamets tegi täna politseile avalduse. «Avalduse tegemine politseile on väga vajalik mitte ainult meie enda pärast, vaid sellest on abi ka teistele tartlastele. Tavaliselt sellised inimesed käivad paljudes kohtades vargil. Nende üles leidmine on kasulik ja vajalik eelkõige nendele inimestele endale, kes annetuskarbi ära viisid, et päästa neid hullemast, kuhu nad võivad elus sattuda,» räägib Luhamets.

Kristjan Luhamets
Kristjan Luhamets Foto: Margus Ansu

Kirikuõpetaja avaldab Elu24-le, et ka varem on annetuskarpi püütud lahti kangutada, aga karp osutus tugevamaks ja seda ära ei viidud. Kas varem on kirikus ka vandaalitsetud? «Lõhutud on küll. Kuu aega tagasi kadusid aiavärava küljest kinnitusvardad ära. Lootsime, et lume alt sulavad välja, aga ei sulanud. Nii et Riia tänaval liiguvad mitte ainult ausad inimesed,» tõdeb Luhamets.

Kiirustav naine äratas kahtlust

Kirikuõpetaja räägib, et kaamerasalvestiselt on näha, et mees ja naine sisenesid kirikusse koos ning tegutsesid koos, kuid lahkusid eri teid pidi umbes üheminutilise ajavahega. «Joel Luhamets sattus kogemata peale selle naise lahkumisele eile. Tookord muidugi ei teadnud, kellega tegu. Kiriku uksed on iga päev avatud ja inimesed käivad siin iga päev. Joelile jäi aga silma, et üks naisterahvas liikus väga kiirustades. Tavaliselt ei ole inimesel kiiret, kui ta kirikusse tuleb. See jääb kohe silma, kui keegi ruttab kuhugi poole. Nende liikumise trajektoori arvestades varguse toime pannud mees ja naine ilmselt seda kirikut ei tunne hästi. Kui nad oleksid kirikut tundnud, oleksid nad liikunud teist teed mööda,» avaldab Luhamets ja lisab, et Pauluse kirikul on koguni 31 valvekaamerat.

Elu24 pöördus kommentaari saamiseks ka politsei poole. Lisame politsei vastuse esimesel võimalusel.

Kui kaamerasalvestisele jäädvustatud isikud on teile tuttavad, andke sellest teada Kristjan Luhametsale meiliaadressil kristjan.luhamets@eelk.ee.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles