SÕNUM UNIVERSUMIST? ⟩ Arvatakse, et Maast peagi mööduv roheline komeet toob kaasa suure muutuse rahu suunas

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Roheline komeet. Pilt on illustratiivne.
Roheline komeet. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Komeete on seostatud aegade algusest peale tähenduslikkude lõppude ja uute algustega. Mida võib inimkonnale tähendada Maale lähenev haruldane roheline komeet?

Inimesed on aastasadu ja tegelikult lausa aastatuhandeid jälginud öist tähistaevast ja sealseid liikumisi. Kõik iidsed tsivilisatsioonid omistasid taevastele sündmustele tohutult suurt tähtsust. Templeid ja muid hiigelehitisi rajati taevakehade täpse liikumise järgi – mitte ükski nurk ei olnud juhuslik. Tänapäeva inimene on jõudnud aga kohta, kus valgusreostuse tõttu on paljud tähed juba vaevu märgatavad – igaüks võib ise aimata, mida see ütleb inimkonna seisundi kohta.

Sellegipoolest peaks olema nähtav Maale lähenev eriline roheline komeet nimega C/2002 E3, mis avastati 2022. aasta märtsis. See on viimaste aastakümnete üks kõige eredamaid leitud komeete ning jõuab Maale kõige lähemale veebruari esimestel päevadel. Arvatakse, et rohelise kuma annavad komeedile süsinikul põhinevad molekulid, nagu tsüanogeen ja kaheaatomiline süsinik. Kokkupuutel Päikese ultraviolettkiirgusega hakkavad need molekulid rohelist valgust peegeldama.

Loe ka: 

Eriliseks teeb komeedi veel asjaolu, et selle trajektoor on niivõrd pikk ja väljaveninud, et viimati möödus see Maast 50 000 aastat tagasi ja uuesti ilmub nähtavusse alles miljoni aasta pärast. Parim nähtavus peaks olema nüüd 1.-2. veebruaril ja eriti just põhjapoolkeralt ning hommikuti. Ent komeeti on palja silmaga siiski raske näha ning soovitatav on kasutada teleskoopi või head binoklit.

Mis on komeedi sümboolne tähendus?

Iidseid kultuure uuriv Graham Hancock leiab, et madude sümboolika, mida vanasti leidus kõikjal, võib olla seotud ka komeetidega – kuna komeet taevas on justkui kosmiline madu, pea ja sabaga. Madude kujutamine võis kirjeldada ja peegeldada kosmilisi sündmusi.

Komeetidele on antud aegade algusest erinevaid tähendusi – need võisid ennustada õnnetust ja hukku, aga tuua ka uut lootust ja paremat elu. Igal juhul olid komeedid tähendusrikkad ja viitasid mingisugusele muutusele. Komeeti peeti sõnumiks jumalatelt. See võis tähistada sõja algust või lõppu, aga ka vana kuninga surma ja uue sündi.

Jah, teaduslikust vaatepunktist on komeet kõigest tolmust ja jääst moodustis, Päikesesüsteemi kujunemisel tekkinud ülejääk. Ent spirituaalsest vaatepunktist on see ka üks osa mingi kõrgema korrastava loova jõu loodust – isegi üks komeet ei satu kuskile juhuslikult ringlema.

Komeet võib tähistada olulist muutust või uut algust – selle lähenemine Maale toob meile midagi kaasa. Hiina uskumustes toob komeet küllust ja õnne. Komeet olevat ilmunud just enne Konfutsiuse sündi ja ka enne Buddha valgustumist.

See-eest Vana-Kreekas omistati komeetidele negatiivset tähendust ning usuti, et need on kurjakuulutavad. Julius Caesari mõrvamisele olevat eelnenud komeedi möödumine Maast.

1066. aastal toimunud Hastingsi lahingus olevat William Vallutaja võitnud Harold Godwinsit pärast komeedi möödumist taevakaarel.

Komeedi spirituaalne tähendus

Mõned inimesed arvavad, et komeedi roheline värvus viitab, et siseneme uude rahu ja harmoonia ajastusse. Seosed saabuva komeediga on heaendelised ja väljendavad lootust. Kuigi oleme tohutult pöördelises ajastus, võib rohelise komeedi saabumine olla märk, et lähitulevik läheb veidi kergemaks.

Inimese Disaini süsteemi looja kirjeldas, kuidas meid läbib pidevalt universumist ja tähtedelt tulev neutriinode voog, mis kannab endas infot. Ent kõik, mis satub neutriinode teele, mingil määral kujundab seda infot ümber – nii ka komeet, mis käib vahepeal aastatuhandeid kaugel eemal ja tuleb siis taas Maale lähedale oma sõnumit tooma.

Ka astroloogid nõustuvad, et komeedid toovad kaasa muutusi ja suuremaid üleminekuid ühest perioodist teise. See võib tuua kaasa muutuse inimkonna massiteadvuses ning tavaliselt on sellise muutuse aluseks mingisugune sündmus.

Rohelist värvust seostatakse südamekeskusega, mistõttu saabuv komeet võib mõjutada eriti inimeste südameid üle kogu planeedi. Mis on need kosmilised sõnumid, mis meie südamesse jõuavad ja kuidas kujuneb vastavalt elu Maal, seda näitab aeg. Aga on lootust, et roheline komeet on rahumärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles