NÄDALAPROGNOOS Ees on üks plahvatuslik päev, lõpp ja puhas uus algus

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Shutterstock

Sellised on kollektiivsed planetaarsed mõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 16.–22. jaanuar 2023. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Oleme Kuu viimases faasis, mis on kõige vähema energiaga aeg. Kuna eesolev kuuloomine on uue aasta esimene kuuloomine ning algatab ka Hiina uue aasta, võib öelda, et uus aasta algab päriselt alles laupäeva õhtul. Kuid selleni jõudmiseks tuleb läbida need viimased päevad, mis tegelikult vabastavad veel kõike, mis on eelmise aastaga kogunenud ning mida uude tsüklisse kaasa võtta pole vaja.

See võib olla üsna kurnav ja pingeline nädal, kuid seegi saab läbi, et uus ja parem võiks alata.

Planeediseisud nädalapäevadel

Teisipäeval läheb täpseks Merkuuri-Marsi kvinkunks, mis on taustamõjus kogu nädala. See seis toob kaasa rahutut tegevust, kus mitte miski ei taha minna plaanipäraselt, kuna mõtlemine ja tegutsemine justkui ei leia ühist rütmi. Heade kavatsuste põhjal tegutsemine võib tuua kaasa kummalist ebamugavust. Meie tegevus ei too sellist vastukaja, nagu ootasime. Olukorrad on justkui kergelt nihkes, tuues kaasa nii vaimset kui ka füüsilist ebamugavust.

Kolmapäeval jõuab Päike ühendusse Pluutoga ja Merkuur lõpetab retrograadse liikumise. See võib olla üks vägagi pöördeline ja intensiivne päev. Mõned isegi väidavad, et igal aastal on see päev, kui Päike liigub ühendusse Pluutoga, aasta kõige raskem ja hullem päev. Mina nii ei ütleks, kuid kahtlemata toob see pinnale tumedaid varjusid ja mustust, mida on alla surutud.

See päev võib vallandada plahvatuslikud sündmused – mõnikord väljendub see otse looduses, näiteks vulkaanipurskena. Aasta tagasi toimus Tonga vulkaanipurse Päikese-Pluuto ühenduse mõjus. Paljud inimesed aga kogevad oma elus sääraseid purskeid, kui kuskilt sügavalt seest plahvatab pinnale midagi, millega on vaja siis tegeleda.

Tegelikult on see hea ajastus, kuna oleme kuutsükli lõpus ja enne «päris» uude aastasse jõudmist on meile antud viimane võimalus kõik ebavajalik puhastada ja läbi põletada.

Laupäeval toimub kuuloomine Veevalajas opositsioonis Musta Kuu Lilithiga. Kuuloomise täpne aeg on kell 22.53. See on väga võimas kuuloomine, mis lülitab meid vanast aastast uue aasta energiasse. Nüüd on see aeg, kui tasub hakata päriselt tunnetama, millises suunas me oma elu sellel aastal arendada soovime. Mis on need väärtused, mida soovime luua juurde? Mis on meie kõrgeimad lootused ja sügavaimad soovid selleks aastaks? Nüüd on aeg küps, et mõistaksime oma möödunud aasta saavutusi, aga ka vigu ja puudujääke. Ring on saanud päriselt täis.

Kuna kuuloomine jääb opositsiooni Musta Kuu Lilithiga, on siin tugev soov integreerida oma loomingusse ka see kõige individuaalsem, teistest erinev ja meile ainuomane osa iseendast, mis on olnud vahel nii tõrjutud ja hüljatud. Lilith hakkab mängima 2023. aastal suurt rolli, eriti suvel ja sügisel. Mõned peavad seda energiat n-ö tumedaks naiselikkuseks, ürgseks ja metsikuks. See on mingi osa meis, milles ei ole võimalik kompromissile minna. See on tegelikult ka väga ehe ja aus, aga teiste silmis tihti aktsepteerimatu. Just meie Lilithi omadused on need, mille kaudu meis nähakse midagi sobimatut, liiga toorest, liiga julget, liiga kontrollimatut. Nüüd aga kutsub universum meid taas kord seda osa oma eluloomingusse liitma. 

Pühapäeva õhtul kogeme juba ka Veenuse ühendust Saturniga, mis läheb täpseks esmaspäeval kell 00.12. Veenusele, meie armastuse- ja naudingujumalannale, kallatakse nüüd külma vett kaela. Tunded tavaliselt jahenevad sel ajal ning praktiline meel võtab võimust. Saturn manitseb Veenust tulevikule ja pikale perspektiivile mõtlema. Armastusega kaasneb kohustus.

See seis võib olla toetav, kui otsustatakse suhe tõsisemale tasandile viia ning luuakse tõsiseid sidemeid. See seis soosib pühendumist ja lojaalsust, kuid vähendab naudinguid ja rõõmusid. Paljud inimesed võivad tunda end sel päeval üksildasena, teistest eraldatuna. Aga võib-olla on see vajalik, et oma sotsiaalne elu üle vaadata ning asjade üle järele mõelda. See tõsidus läheb mööda.

Siit saad teada, mida tähendab Kuu tühikäik!

Kuu on tühikäigul

Teisipäeval 16.16–19.33

Neljapäeval 12.08–21.12

Laupäeval 17.51–20.29

Nendel aegadel tasub vältida olulisi otsuseid ja algatusi, kui just eesmärk pole midagi tühistada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles