KRISSU ON LEITUD ⟩ Hispaaniasse tütrele järele läinud ema on tagasiteel

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Kristiina, kelle ema Hispaaniast üles leidis.
Kristiina, kelle ema Hispaaniast üles leidis. Foto: Erakogu

Elu24 toimetusele on kirjutanud mitmed lugejad ja uurinud, mis on saanud Hispaanias kadunud eestlannast Kristiinast, keda tema ema Hispaaniasse otsima läks. ​«Oleme koos tütrega tagasiteel,» ütles Kristiina ema Kairi täna Elu24-le. ​Kuidas ema tütre üles leidis, kuidas Kristiinal läheb ja millal nad tagasi jõuavad?

Facebooki grupis «Eestlased Hispaanias» jagas 23. septembril enda muret Kairi, kes polnud oma tütrest Kristiinast juba kolm kuud midagi kuulnud. «Vajan väga teie kõigi abi. Kadunud on minu tütrekene Kristiina Komlev aka Sheva. Lubas igakuiselt märku anda, et kõik ok, kuid kolm kuud pole kippu ega kõppu. Hispaania keelt ma ei oska, muidu oleksin juba teda seal ka otsimas,» kirjutas murelik ema.

Kristiina Komlev, keda ema Hispaaniasse otsima läks.
Kristiina Komlev, keda ema Hispaaniasse otsima läks. Foto: Erakogu

Elu24 avaldas Kristiina kadumisest esimese loo 24. septembril. 28. septembril avaldatud jätkuloos kirjutasime, et Kristiina ema Kairi on teel Hispaaniasse oma tütre juurde. «Mu last on nähtud ja tean, kust otsida,» ütles ta. «Tahtsin kõiki tänada! Nüüdseks on meil meeskond koos. Paar inimest jälgivad teda kohapeal. Proovime vaikselt talle läheneda ning olen sada protsenti kindel, et kõik läheb hästi,» märkis naine ühismeedias.

Kairi on oma Facebooki kontole viimase postituse teinud 27. septembril. Postituses tänab ta kõiki, kes aitasid, ning ütleb, et nad proovivad Kristiinale läheneda.

Mis on saanud pärast 27. septembrit? Seda küsitakse nii postituse all kui ka teistes sotsiaalmeedia gruppides, kus Kristiina otsimise kuulutus üleval on. Kui vaadata Kairi postituses mainitud Kristiina sõbranna Riina kontot, leiame sealt postituse, mis on tehtud 2. oktoobril. Riina toob paljudele kaasaelajatele rõõmustava sõnumi: «KRISSU ON LEITUD! Kairi nuttis õnnest, Krissu ei suutnud oma silmi uskuda. Ning ei. Ta ei põgenenud kuhugi.»

Elu24 võttis täna ühendust Kristiina ema Kairiga, kellelt saime teada, et nad on koos tütrega tagasiteel ning asuvad hetkel Prantsusmaal. «Ma ei saa tütre nähes telefoni kasutada. Tema olukord pole kiita, ta on muutunud, ent ta soovib minuga Eestisse tulla,» ütles ema. «Liigume, et jõuaksime täna Prantsusmaa teise otsa.»

Kristiina leidmisele aitasid kaasa paljud inimesed. Aidati nii nõuga, infoga kui ka rahaliselt. Kui lugeda kommentaare Kristiina sõbranna Riina tehtud postituse all, ütleb nii mõnigi, et tema kui annetajaga on käitutud halvasti, sest pole antud viimast infot. Väidetakse ka seda, et ema olevat mõnele annetajale koguni halvasti öelnud.

Kommenteerija Eve ütleb: «See, et emapoolseid kommentaare pole ikka veel, on kurb. Kui muidu tulid üliemotsionaalsed lood ka magamatuna... Lisan veel, et hetk tagasi sain Kairi Talveri konto alt nii ebameeldiva teksti, et hoia alt. Piinlik võiks olla, aga vist ei ole.» «Nagu näete, siis mingit infot enam ei anta, kas saadi kokku, mis edasi sai jne,» kirjutab Kadri.

Kommentaarides on välja toodud ka Kairi vastus: «Pole midagi kirjutada... Seis pole kiita... Kas tõepoolest peaks kirjutama... Ei tunne seda hetkel... Valus on lihtsalt... Kuna jõuame, ei tea, igal hetkel võivad asjaolud muutuda...» Mitmed postituse kommenteerijad aga tõdevad kurvalt: «Heateod ei jää karistamata.»

Uurisime Kristiina leidmise kohta ka politseilt. «Meil hetkel Kristiina ega tema ema asukoha kohta infot ei ole,» ütles PPA pressiesindaja Annika Maksimov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles