ÖÖ, MIDA EI UNUSTA Tänaval magama jäänud mees kaotas pärast pidu USB-mälupulga kogu linna elanike andmetega

Elu24
Copy
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Reuters / Scanpix

Pärast tööd joomine võib tunduda hea mõte, kuid ühe Jaapani töötaja jaoks kestavad selle tagajärjed ilmselt veel mõnda aega.

Nimetamata töötaja kaotas sel nädalal pärast joomas käimist USB-mälupulga, mis sisaldas iga Osakast loodes asuva Amagasaki linna elaniku isikuandmeid, selgub linnavalitsuse neljapäevasest avaldusest.

Avalik-õiguslik ringhääling NHK teatas, et 40. eluaastates töötaja jäi pärast restoranis alkoholi tarvitamist tänaval magama. Kui mees ärkas, oli ta mälupulka sisaldav kott kadunud.

Linnavalitsuse teate järgi töötab mees ettevõttes, mis annab maksuvabadele majapidamistele soodustusi. Teisipäeval läks ta linnavalitsuse teabekeskusesse ja kandis elanike andmed mälupulgale. Andmed sisaldasid 465 177 inimese nime, sünniaega ja aadressi.

Mälupulgal oli ka tundlikku teavet, sealhulgas maksuandmeid, pangakontode nimesid ja numbreid ning teavet leibkondade kohta, kes saavad avalikku abi, näiteks lapsehooldustasusid.

Mälupulk on krüpteeritud ja andmeleket pole veel kinnitatud, teatasid võimud avalduses.

Kuigi töötajal oli luba andmetele ligi pääseda, ei antud talle luba neid üle kanda eraldi elektroonilisele seadmele. Avalduses heideti töötajale ette ka seda, et ta ei suutnud pärast linnakantseleis töö lõpetamist mälupulgalt andmeid kustutada ning kandis neid turvalisema transpordiviisi asemel isiklikult kaasa.

Võimud pidasid neljapäeval pressikonverentsi, kus linnapea ja teised ametnikud vabandasid elanike ees. Linn teeb makseid abikõlblikele leibkondadele viivitusteta ja annab esimesel võimalusel juhtumi kohta rohkem teavet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles