«Kui tuleb sõda, siis on kõik ühel pulgal!» Tšellist Silvia Ilves õpib relva käsitsema

Elu24
Copy
Silvia Ilves.
Silvia Ilves. Foto: Taavi Luhamaa

Nelja lapse ema Silvia Ilves teatab ühismeedias, et õpib nüüd relva käsitsema. «Ma tunnen praegust maailmapilti nähes, et relvakoolitusel osalemine on lausa vajalik,» tunnistab ta.

Armastatud tšellist Silvia Ilves jagab ühismeedias oma mõtteid seoses sõja ning emaks olemisega. Naise sõnul on ta siia ilma sündinud selleks, et inimeste meelt lahutada ning selleks, et kasvatada lapsi, keda ta väga armastab. «Elu on näidanud, et ühel hetkel ei loe, kas oled parim tšellist või mitte, kas oled parim sportlane, edukas raamatupidaja või manager - kui tuleb sõda, siis on kõik ühel pulgal,» usub ta. 

«Kel rohkem pappi, leiab paremad võimalused, et ennast ja oma pere kaitsta. Vaesemad jäävad saatuse hoolde, vaesemad peavad oma elu ja oma pere ise kaitsma,» lisab Ilves.

Naine tunnistab, et on juba aastaid tahtnud relvaloa koolitusele minna. «Ei, mitte, et relvaloa olemasolu oluline oleks, kuid oskus relvaga ümber käia. Mehed saadetakse sõjaväkke koolitama, aga naised? Mis siis, kui olen mina see, kes peab osutama kaitset oma perele?» küsib ta.

«Tundugu see ebavajalik ja lausa nõme ettevõtmine kellele tahes, aga mina olen noor lõviema, kes peab vajalikuks oma lapsi kaitsta igas olukorras. Ma tunnen praegust maailma pilti nähes, et relvakoolitusel osalemine on lausa vajalik. Muidugi loodan ma seejuures, et need paugud, mida lasketiirus ning relvakoolitusel lasen, jäävad ainsateks momentideks, mil oma elus pean relva käes hoidma,» lisab Ilves lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles