TOHOH Norra suusatäht Therese Johaug tahab osaleda Euroopa meistrivõistlustel hoopis teisel alal

Elu24
Copy
Norra murdmaasuusataja Therese Johaug usub, et saab osaleda 2022. aasta kergejõustiku EMil.
Norra murdmaasuusataja Therese Johaug usub, et saab osaleda 2022. aasta kergejõustiku EMil. Foto: Jonas Ekströmer/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Norra murdmaasuusatamise superstaar Therese Johaug äratas möödunud aastal tähelepanu ka kergejõustikuradadel. 

Juba praegu suusalegendi staatuses Johaug jooksis Oslo Bisleti staadionil 10 000 meetrit ajaga 31.40,67. Siis oli see naiste seas maailma hooaja tippaeg. Pealegi jooksis Johaug üksi, ilma konkurentideta.

Lisaks olid Johaugil jalas tavalised jooksutossud, mitte naelikud, mida kergejõustiklased tavaliselt sel distantsil kasutavad. Norralanna kartis end vigastada. 

Nüüd on Johaug meelt muutnud. «Pean ausalt ütlema, et sooviksin naelikutega distantsi läbida,» rääkis ta Norra meediale.

Therese Johaug jooksis mullu 11. juunil Osla Bisleti staadionil võidu ainult ajaga.
Therese Johaug jooksis mullu 11. juunil Osla Bisleti staadionil võidu ainult ajaga. Foto: NTB SCANPIX/via REUTERS/Scanpix

«Usun, et jooksen parem aja, kui möödunud aastal. Pean lihtsalt enne pisut eriharjutusi tegema ja hea oleks, kui ei peaks üksi jooksma.»

Norralanna valmistub juba praegu järgmise aasta Pekingi taliolümpiamängudeks, kuid loodab, et suudab osaleda 2022. aasta kergejõustiku EMil Münchenis.

Pekingi olümpial on Johaugi sihiks individuaalne olümpiakuld, mida norralanna auhinnakapis veel pole. Eelmistel taliolümpiamängudel Pyeongchangis ei saanud Johaug dopingurikkumise tõttu kehtestatud võistluskeelu pärast kaasa lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles