NO NÄED SIIS Mari Jürjens avaldas kentsaka fakti oma hittloo loomise kohta

Elu24
Copy
Eesti näitleja, laulukirjutaja ja laulja Mari Jürjens.
Eesti näitleja, laulukirjutaja ja laulja Mari Jürjens. Foto: Sander Ilvest / Postimees

ETV saate «Hommik Anuga» külaline laulja Mari Jürjens (32) rääkis muuhulgas sellest, kuidas sündis üks tema tuntumaid lugusid ​«No näed».

Imekaunis laul sündis tegelikult juba aastal 2005, kuid avalikkuse ette jõudis alles kümme aastat tagasi, kui ilmus Mari esimene plaat. Lugu kirjutades elas Mari veel vanemate juures ning käis Ülenurmes koolis, kus iga aasta enne jõule toimus noorte lauljate konkurss «Jõulutäht».

Muusikakoolis hoopis viiulit õppiv Mari tahtis lauljate konkursil osaleda oma lauluga. «Mul oli mingisugune tunne, et ma peaksin seal osalema, tahaksin ennast proovile panna,» meenutas ta loo «No näed» sündi.

Ehkki loo kirjutamiseks sai ta inspiratsiooni pakaselisest ja lumerohkest talvest, sündis lugu hoopiski kodus vetsupõrandal pikali lamades. «Seal ma sain ukse lukku panna, keegi ei seganud mind,» kirjeldas Mari.

Vetsupõrand pole aga tema jaoks tavaline koht, kus laule kirjutada. Lauljatar rääkis, et inspiratsioon võib tulla ükskõik kus, seejuures on rõõm uue loo kirjutamisest alati väga suur. 

Mari esimese plaadi ilmumisest möödub sel kuul kümme aastat ning see tegi verinoore Viljandi tudengi eestlaste hulgas üleöö tuntuks. «Ma ei olnud kunagi ennast lauljana näinud. Kui ühel hetkel avastasin, et laulan oma laule siin laval ja mind kuulataksegi, siis see oli tohutu tänutunne,» meenutas ta saates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles