VIDEO JA PILDID 82-aastane vanamemm lasi end sünnipäeva puhul lennuki tiival taevasse lennutada

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
82-aastane Beverly Jenkins ei pidanud paljuks oma sünnipäeva puhul lasta end lennuki külge seotuna taevasse lennutada.
82-aastane Beverly Jenkins ei pidanud paljuks oma sünnipäeva puhul lasta end lennuki külge seotuna taevasse lennutada. Foto: SWNS / Scanpix

Suurbritannias Warminsteris tähistas üks südikas pensionär oma 82. sünnipäeva eriti põnevalt ja lasi end sel puhul taevasse lennutada.

Oma elu heategevusele pühendanud Beverly Jenkins teadis, et soovib 82. sünnipäeva tähistamiseks teha midagi erilist, seega otsustas naine Wiltshire Air Ambulance'i lennuki tiival ühe õhulennu ette võtta ja sealjuures 1000 naelsterlingit elupäästva heategevuse jaoks koguda, vahendas Wiltshire Times.

See tundus südikale memmele, kes on muide jooksnud Londoni maratoni, Oxfami heaks töötanud ja mitu korda Egiptuses vaeseid peresid aitamas käinud, imelihtne väljakutse. 

Nii kinnitatigi Jenkins augusti keskel Cirencesteri lähedal asuval Rendcombi lennuväljal Boeing Steadmani lennuki külge. 

«See oli täiesti hämmastav. Lennuk startis ja lendas vuhinaga otse üles. Ma arvasin, et see ongi «taevas»,» kirjeldas Jenkins.

«See oli armas kogemus. Hakkasin kohe taevasse jõudes lehvitama kõigile, kes olid mind toetama tulnud. Ma ei arvanud, et lähen nii kõrgele. See oli suurepärane ja tuletas mulle meelde, kuidas ma ronisin Egiptuse kõrgeima mäe otsa,» õhkas Jenkins.

Vanadaami ainus hirm oli paruka kaotamine ja nagu tellitult juhtuski see vahetult pärast starti. 

Kuid paruka kaotamine ei rikkunud Jenkinsi jaoks kogemust, sest tal õnnestus näha kauneid  kilomeetrite kaugusele ulatuvaid vaateid. 

«Nad küsisid minult, kas ma tahan mütsi kanda, kuid ma ütlesin neile, et mul on parukas kõvasti peas ja kõik peaks korras olema. Tundsin küll maandumisel natuke piinlikkust, sest kaotasin oma paruka ja ma arvan, et inimesed olid sellest üllatunud. Lisaks sellele kaotasin ära ka padja, mille nad mulle lennu ajaks kaela panid,» tunnistas Jenkins. 

Beverly Jenkins ei võtnud hulljulget õhulendu ette vaid niisama meelelahutuseks, vaid loodab seeläbi koguda raha ka kohalikule elusid päästvale heategevusorganisatsioonile.
Beverly Jenkins ei võtnud hulljulget õhulendu ette vaid niisama meelelahutuseks, vaid loodab seeläbi koguda raha ka kohalikule elusid päästvale heategevusorganisatsioonile. Foto: SWNS / Scanpix

Memm kirjeldas, kuidas ta suu kogu lennu ajal suurest kiirusest võbeles ja lisas, et tal ei olnud vähimat aimugi, kuidas ta kõrgel olles välja nägi. 

«Ma ei suutnud uskuda, et seda tegin. Aeg lendas seal tõesti väga kiiresti,» õhkas Jenkins rahulolevalt.

Jenkins loodab oma peadpööritava õhulennuga koguda Wiltshire Airi kiirabi jaoks vähemalt 1000 naela.

Heategevusorganisatsioonil kulub kogu maakonna ja lähiümbruse elude päästmiseks igal aastal umbes 3,75 miljonit naela.

«Beverly oli tõeline staar. Koroonaviiruse tõttu pidime enamiku oma sündmustest 2020. aastal tühistama, mis on nii pettumust valmistav, sest tähistame tänavu heategevusorganisatsiooni 30. aastapäeva, kuid Beverly oli sihikindel ja otsustas oma etteaste lõpuni viia,» rääkis Wiltshire Air Ambulantsi rahakogumisjuht Des Regan.

Regani sõnul ei näidanud Jenkins kuidagi välja, et lennu ees hirmu tunneb ja pigem paistis, et vanaproua nautis hoopis päeva täiel rinnal.

«Olen kindel, et see on kogemus, mida ta ei unusta kunagi,» lisas Regan.

Wiltshire Air Ambulance ei saa regulaarselt valitsuse rahalisi vahendeid ega riiklikke toetusi, seega sõltub heategevusorganisatsioon elupäästmistöö jätkamisel üldsuse ja ettevõtete annetustest. Näiteks saab Jenkinsi algatatud korjandusele teha annetuse siin.

To celebrate her 82nd birthday, thrill-seeking Beverly decided to take to the skies in our Wing Walk! ? Find out more about Beverly's experience: https://bit.ly/2DWZS1V

Posted by Wiltshire Air Ambulance on Neljapäev, 13. august 2020
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles