VIDEO Twitteri teatel rikkus Trump oma säutsuga vägivalla ülistamist keelavaid reegleid

Inna-Katrin Hein
Copy
Donald Trumpi säuts, mis Twitteri teatel oln vägivalda ülistav
Donald Trumpi säuts, mis Twitteri teatel oln vägivalda ülistav Foto: OLIVIER MORIN/AFP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump säutsus taas Twitteris ja jälle pidi Twitter sekkuma, kuna Trump rikkus vägivalla ülistamist keelavaid reegleid.

USA meedia teatel kirjutas Trump Minnesota Minneapolise vägivallast ja mässajatest.

«Need närukaelad ei austa George Floydi mälestust ja ma ei lase sel sündida. Rääkisin just kuberner Tim Waltziga ja ütlesin, et sõjavägi toetab teda. On raskusi, kuid kontroll on meie käes. Kui algab rüüstamine, algab tulistamine. Tänan!» kirjutas USA president viitega sellele, kuidas kohalikud võimud kriisiga tegelevad.

George Floyd oli 46-aastane afroameeriklane, kelle politsei Minneapolises kinni võttis ja kes politsei valve all olles suri.

George Floyd
George Floyd Foto: Christopher Harris/AP

Twitter ei kustutanud Trumpi tviiti, kuid sellele meeldimise panemist ja edastamist on piiratud.

«See säuts rikub Twitteri reegleid, mis puudutavad vägivalla ülistamise keeldu. Langetasime otsuse, et tviidi allesjätmine on siiski avalikkuse huvides,» põhjendas Twitter.

Trump allkirjastas 28. mail sotsiaalmeediaettevõtete õiguslikku seisundit käsitleva dekreedi, mille eesmärgiks on vähendada ettevõtete kaitset.

Presidendi dekreedid on Ameerika Ühendriikide presidendi välja antud määrused, mis ei ole õigusaktid, kuid võimaldavad presidendil ohjata valitsusasutuste tegevust. Kongress ei saa presidendi dekreete kehtetuks tunnistada, kuid võib muuta nende jõustamise praktiliselt võimatuks.

Trump vihastas Twitteri peale, kui suhtlusvõrgustik esmakordselt ta säutsu juurde sinise hüüumärgi pani ja soovitas allikaid, mis Trumpi teksti ümber lükkasid.

Twitteri teatel edastas president valeinformatsiooni ja selle tõttu pidid nad panema faktikontrolli soovituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles