OSTUPAANIKA Perekond ostis koroonahirmus kogemata tuhandeid rulle WC-paberit

Elu24
Copy
WC-paberit oli nii tohutus koguses, et pere otsustas trooni ehitada.
WC-paberit oli nii tohutus koguses, et pere otsustas trooni ehitada. Foto: Reuters/ScanPix

Vaid 48 rulli tellida soovinud pere tegi "väikse" vea. Nüüd on neil kodus 12 aasta varu WC-paberit, raporteerib Daily Mail.

Ennetades ostupaanikat, otsustas Queenslandi perekond Janetzkid tekitada endale väikese varu WC-paberit ja muid hügieenitooteid. Esimeste tellimisega läks aga veidi nihu...

Nimelt tellisid nad enda arvates 48 rulli WC-paberit. Suur olli nende üllatus, kui seda ilmus nende ukse taha 48 kasti! Ema Haidee väikse tähelepanematuse tagajärjel on neil nüüd 2300 rulli paberit.

Kõik see läks neile oodatud 68 dollari asemel maksma krõbedad 3264 dollarit. «Kempsupaberi kuningad» võtavad asja aga huumoriga. Nad ehitasid oma laovarudest koguni trooni ning jagasid seika ka sotsiaalmeedias.

Hailee naljatas, et ehk peaks hinnalised varud kindlustama.
Hailee naljatas, et ehk peaks hinnalised varud kindlustama. Foto: Reuters/ScanPix

«Nali on teie kulul, Austraalia! Teie kammite paberi otsingul supermarketeid läbi ja satute kaklustesse,» ennustas pereisa Chris Facebookis irooniliselt. Haidee sõnul peaks aga ilmselt oma varud kindlustama, kui nende hinnad mujal lakke lähevad.

"Lubasime oma tütardele, et kasutame neid nende pulmade ajal kaunistuseks," viskas Haidee nalja. Pere arvab, et varud peaks kestma umbes 12 aastat!

Poed on tühjad kõikjal maailmas

Algul sõbrad naersid pere juhtumise üle. Nalja aga pole. Nüüd on koroonaviiruse ja karantiini hirmus hakatud hügieenitooteid ja WC-paberit kõikjal kokku ostma.

CNNi teatel panevad ostjad USA suured poeketid tõsiselt proovile. Samas on ka näiteks Costco ja Walmarti aktsiad laes. Pildid tühjadest lettidest levivad ka Austraalia poodidest.

Jaapanis poode ummistavad samuti hügieenitooteid kokku kuhjavad inimesed. Veebruari avestuses tõusis kätepuhastusvahendite müük 73%, kraadiklaaside oma 47% ja näomaskide müük koguni 319%.

Tühjad vetsupaberi riiulid Sydneys reedel.
Tühjad vetsupaberi riiulid Sydneys reedel. Foto: Reuters/ScanPix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles