Soomes naiste jalgpalliliigat enam ei ole

Copy
Soome jalgpalli naisteliiga nimes enam sugu ei nimetata. Huvitav kuidas hakkavad soomlased tulevikus kutsuma Soome naiste rahvuskoondist (pildil).
Soome jalgpalli naisteliiga nimes enam sugu ei nimetata. Huvitav kuidas hakkavad soomlased tulevikus kutsuma Soome naiste rahvuskoondist (pildil). Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Soomes naiste jalgpalliliigat enam ei ole. Põhjanaabrid leidsid, et nimetus «naisteliiga» on alandav ning muutsid liiganime sooneutraalseks. Algavast hooajast kannab liiga, kus mängivad naised, nime Subway Rahvuslik Liiga (Subway Kansallinen Liiga).

Liigal on ultramodernne strateegia, mille nimes ei taheta sugu nimetada. 

Soome alaliidu juht Ari Lahti ütles, et eelmise aasta naiste jalgpalli MM oli spordi suursündmus. «Sool pole tähtsust, jalgpalli vaadatakse selle pärast, et see on meeldiv meelelahutus. Tahetakse näha tippsportlasi, kellel vapustav tehnika ja hea taktika,» sõnas Lahti avalduses.

«Naiste jalgpalli tuleb väärtustada samaväärselt meeste jalgpalliga. Ei saa olla nii, et on sport ja siis on naiste sport.  Nime muutus võib tunduda esimene pisikese sammukesena, kuid sellega me väljendame jõuliselt oma seisukohta, mis sümboliseerib suuremat muutust,» rääkis Soome palliliidu arendusjuht Heidi Pihlaja.

Naiste jalgpallile viitavad liiganimed on kasutusel suurtes jalgpallimaades nagu Inglismaal, Saksamaal, isegi Rootsis. Eestis on naiste kõrgeima vutiliiga nimeks Naiste Meistriliiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles