VIDEO ⟩ Iraani minister teatas koroonaviiruse ohjeldamisest, olles ise silmanähtavalt nakatunud (1)

Elu24
Copy
Terviseministri asetäitja Iraj Harirchi pühib ülekande ajal laubalt palavikuhigi.
Terviseministri asetäitja Iraj Harirchi pühib ülekande ajal laubalt palavikuhigi. Foto: AFP / Scanpix

Veel esmaspäeval teatas Iraani terviseministri asetäitja, et koroonaviiruse puhang riigis on kontrolli all. Hiljem oli tal aga rahvale palju süngem sõnum.

Iraani terviseministri asetäitja Iraj Harirchi teatas nädala alguses, et riik sai koroonaviiruse puhangu kontrolli alla. Ta astus teatega üles pressikonverentsil, kus oli hulk ajakirjanikke ning valitsuse spiiker Ali Rabiei.

Teles üle kantud ürituselt jäi paljudele silma aga Harirchi kahtlane käitumine. Ta pühkis laubalt palavikuhigi ning köhis. Video levis internetis ja paljud kahtlustasid, et minister võib olla nakatunud.

Teisipäeval saabuski kinnitus. Harirchi postitas sotsiaalmeediasse video, kus tunnistas, et tal tuvastati koroonaviiruse nakkus. Mees pandi loomulikult karantiini.

Samuti on haigestunud üks Iraani parlamendisaadik. Mahmoud Sadeghi teatas Twitteris, et ei usu raskest tõvest paranemist. Üllatavalt palus ta Iraani kohtute ülemal koju lasta kõik poliitilised vangid, et võimaldada neil koroonaviiruse eest ära minna.

Iraanis on täna viimastel andmetel ligi 100 kinnitatud haigusjuhtu, lisaks kahtlustatakse veel 900. Surnuid on juba 19. Puhang lõi välja riigi pealinnas Teheranis. Surmade protsent on seal tavalisest kõrgem eeldusel, et valitsus nakatunute arvu ei varja.

Nüüdseks on see ühe iraanlasega levinud ka naaberriiki Pakistani. Haigus on kanda kinnitanud ka Euroopas, tehes Itaalias olukorra eriti tõsiseks. Eestis ei leidnud aga esimene koroonaviiruse kahtlusega juhtum õnneks kinnitust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles