ONGI KÕIK ⟩ Harry ja Meghan loobuvad tiitlitest ja maksavad riigile tagasi kulutatud miljonid! (1)

Elu24
Copy
Meghan Markle ja prints Harry.
Meghan Markle ja prints Harry. Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images/Scanpix

Buckinghami palee teatas, et kuninglikest kohustustest taanduvad prints Harry ja Meghan Markle jäävad ilma kuninglikest tiitlitest. Samuti peab paar tagasi maksma ligi kolm miljonit eurot maksumaksja raha, vahendab BBC.

Sellega on nüüd kõik. Meghan ja Harry jäävad sel kevadel ilma kuninglikest tiitlitest, rahastusest ja õigusest esindada kuningannat.

«Sussexi hertsogipaar ei kasuta tulevikus oma kuninglikke tiitleid, kuna nad ei ole enam töötavad kuningapere liikmed,» ütles Elizabeth II. Kuninganna teatel on tal ka hea meel, et viimaks lahendus leiti.

Samuti andis Sussexi hertsogipaar teada, et nad maksavad tagasi 2,4 miljonit naela ehk 2,8 miljonit eurot, mis kulus nende Frogmore kodu ehitamiseks.

Sussexi hertsog Harry ja hertsoginna Meghan said Windsori lossi maadel asuva Frogmore Cottage'i kuninganna Elizabeth II-lt pulmakingiks. Nad lasid selle maja pööningust katuseni maksumaksjate rahaga renoveerida, kulutades selleks 2,7 miljonit naela (3,1 miljonit eurot). 

Maja on nüüd jäänud tühjaks, sest Meghan koos pisipoja Archie Harrisoniga on Kanadas ja Harry elab Buckinghami palees, kus ta üritab pereliikmetega veel asju klaarida. Kuninganna Elizabeth II andis Harryle ja Meghanile loa lahkuda ja iseseisvat elu alustada. 

Õukonna allika andmel teatasid Harry ja Meghan jaanuari alguses kokale, majapidajale, majahoidjale ja teistele töötajatele, et nende teenuseid enam ei vajata. Kinnitamata andmetel oli Elizabeth II neile leidnud Buckinghami palees ja Windsori lossis uued töökohad.

Ta lisas, et ootamatu töökoha kaotus oli Frogmore Cottage'i töötajatele šokeeriv, sest nad olid uhked selle üle, et töötasid Meghani ja Harry heaks.

Veel ei ole teada, kuhu Harry ja Meghan Kanadas elama asuvad, kuid Meghani senise tegevuse järgi arvatakse, et Vancouverisse. Väidetavalt on Meghanile silma jäänud 21 miljonit naela ehk ligi 25 miljonit eurot maksev mõis.

Prints Harry ja Meghan teatasid 8. jaanuaril ühisavalduses, et plaanivad edaspidi jagada oma aega Ühendkuningriigi ja Põhja-Ameerika vahel. Ühtlasi plaanivad nad selle aasta jooksul ametikohustustest loobuda ja saavutada finantsilise iseseisvuse.

«Selline geograafiline tasakaal võimaldab meil kasvatada oma poega nii, et ta õpiks hindama kuninglikke traditsioone, mis tema päritoluga kaasnevad ning annaks meie perele samal ajal ruumi järgmisele peatükile keskenduda,» teatasid Harry ja Meghan, lisades, et plaanivad algatada uue heategevusliku platvormi.

Elu24 kirjutas 9. jaanuaril, et Meghan ja Harry olid otsust omavahel kaalunud ka varem, kuid nende lõplikust otsusest ei teadnud briti meedia sõnul isegi paari lähemad nõuandjad.

12. jaanuaril kirjutas Elu24, et Harry ja Meghani teadaanne tuli kõigile suure üllatusena ja kuninganna Elizabeth II, prints Charles ja prints William kuulsid sellest kõigest kümme minutit enne laiemat avalikkust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles