Just Film soovitab «Kilian Jornet: teekond Everestile»

Just Film
, Kristjan Erik Suurväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Just Film

«Saladus ei ole sinu jalgades, vaid vaimu tugevuses. Tuleb minna jooksma, kui on tuuline, kui sajab vihma või lund. Kui välk süütab puud hetkel, mil neist mööda jooksed, kui lumehelbed ja raheterad taovad vastu jalgu, pannes sind nutma ning selleks, et edasi joosta, pead pühkima pisarad, et näha kive, kaljuseinu või taevast…» nii kirjutab Kilian Jornet oma jooksumanifestis.

Kilian viib skyrunningu ehk mägedes jooksu täiesti teisele tasemele ja kõrgustesse – Everestile. Filmist ei saa vastust küsimustele, kui palju inimene jaksab, kas iga järgmine suudab rohkem, kui eelmine. Kas ja kus on piir ning kes selle piiri tõmbab. Aga vaataja näeb ausat lugu ultrasportlasest (et mitte öelda fanaatikust), tema perest, armastusest, elust – tehes midagi, mis igale keskmisele inimesele tundub esmalt võimatu ja ajuvaba, kuid ootamatult kaunis oma absoluutses pingutuses.

Film on kohustuslik maiuspala igale harrastussportlasele, olgu ta maratonijooksja, triatleet või meie oma seiklusspordivõistlustel osaleja.  

Piletid Piletilevist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles