Kunst imiteerib elu: alasti kunstihuvilised käisid näitusel paljaste inimeste pilte vaatamas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolumbia insener, maalikunstnik ja skulptor Pedro Nel Gomeze majamuuseumisse korraldati ekskursioon, mille külalised saabusid üritusele alasti. 

Pedro Nel Gomez on oma ajastu üks silmapaistvamaid kunstnikke. Kolumbia kunstnik on enim tuntud oma seina- ja aktimaalide poolest. Ta on loonud rohkem kui 2200 ruutmeetri jagu fresko stiilis seinamaalinguid. Tema teosed käsitlesid tihti rahvuslikke, sotsiaalseid ja poliitilisi sõnumeid.

Kolumbias, Medellinis asub kunstniku majamuuseum Casa Museo Pedro Nel Gomez. Muuseumis on välja pandud suur osa kunstniku maalitud aktipilte, seoses näitusega «Alastuse manifest ja vabadus». Nudistikollektiiv «Otro Cuento» korraldasid muuseumisse erakordse ekskursiooni. Eelmisel nädalavahetusel kogunesid näitusele 45 täiesti alasti inimest, kes võtsid osa neile korraldatud töötubadest ja giidituurist. 

Külastajate hulgas oli nii mehi kui naisi, noori ja vanu, sõpru ja paare. Majamuuseumi direktor Alvaro Morales Rios kinnitas aga, et edaspidi peavad külastajad siiski riideid kandma ning alasti sisenemise luba anti ainult üheks korraks ja selleks konkreetseks ürituseks. «See pole pikajaline üritus, vaid lubatud ainult selleks puhuks.»

See üritus tähistab esimest korda kui Ameerikas on lubatud muuseuisse alasti siseneda, kuigi sarnaseid üritusi on korraldatud näiteks Pariisis, Prantsusmaal, Viinis ja Austrias. Ürituse üheks eesmärgiks oli tõsta teadlikkus alastusest, nii meeste kui laste hulgas. 

Nudistide kommuun Otro Cuento loodi juba kaks aastat tagasi ja sellel on umbes 810 liiget. Üritusest tehtud fotodel on näha inimesi, igas vanusegrupis kunsti nautimas, kohvi joomas ning näituse teemade üle arutlemas. Vaata galeriid ja videod toimunud üritusest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles