Aeg soetada uus pereliige: luksusautofirma Bentley avas Tallinnas esindussalongi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba aastal 1919. esimese sõidu teinud Bentley nime kandnud sõiduk on läbi aja muutunud üheks hinnatuimaks luksusautoks. Nüüd saab uhkeid autosid oma silmaga vaadata ja ka käega katsuda - Tallinnas avati esindussalong. 

Bentley Motorsi on asutanud W. O. Bentley. Esimene tema nime kandnud auto tegi oma esimese sõidu Londonis New Street Mewsi tänaval 1919. aastal.

Ettevõte alustas tagasihoidlikult, kuid kogus ajapikku jõudu, püüdes järjekindlalt suurendada nii luksuslikkust kui ka parandada võimsust. Kui kaubamärk ei oleks saavutanud 1920. aastatel Le Mansi võidusõidul viit võitu, millele lisandus kuues võit 2003. aastal, võiks seda kombinatsiooni näha vastuolulisena.

Inglismaal Crewe’s asuv ja alates 1998. aastast Volkswagen AG-le kuuluv Bentley Motors on siiani üldtunnustatud Briti luksusautode tootja, valmistades maailma kõige ihaldatumaid võimsaid grand tourer-autosid.

Bentley visioon on lihtne: Bentley kui autentne Inglise autotootja on pühendunud disainile, tehnoloogilistele lahendusele ja käsitööna valmivate maailma hinnatuimate luksusautode loomisele.

Vaata galeriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles