Peaosaline selgitab: kas «Bohemian Rhapsody» väldib Freddie Mercury seksuaalsust ja aidsisurma?

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rami Malek Freddy Mercuryna filmis «Bohemian Rhapsody»
Rami Malek Freddy Mercuryna filmis «Bohemian Rhapsody» Foto: Capital Pictures / Scanpix

«Bohemian Rhapsody» peaosas Freddie Mercuryna üles astuv näitleja Rami Malek kaitses filmi süüdistuste eest, nagu väldiks film legendaarse artisti homoseksuaalsust ning aidsisurma. 

Oletus, et film midagi sellist teha võiks, läks liikvele seoses filmi esimese treileriga (mis ilmus juba kevadel), millest ei aimduvat midagi muusiku seksuaalsuse kohta. Häälekalt tõstatas kuulus stsenarist ja produtsent Bryan Fuller, kes avaldas oma kriitika Twitteris. Probleemiks näib olevat asjaolu, et kadunud muusiku haigusele n-ö läbi heterolillede vaadati, nimetades tema haigust salapäraselt «eluohtlikuks tõveks».

«Hea 20thCentury Fox, jah, see oli eluohtlik haigus, aga täpsemalt oli see aids, mille ta sai teiste geidega seksimisest. Järgmine kord saage paremini hakkama,» säutsus Fuller.

Malek kaitses filmi briti geiajakirjale Attitude antud intervjuus, mis küsimuse uuesti tõstatas. «Ma ei ütleks, et film Mercury seksuaalsust ja haigust, mis oli ilmselgelt aids, väldib. Ma ei kujuta ette, kuidas seda üldse teha oleks võimalik, või miks peaks keegi tahtma seda teha,» sõnas Malek. 

Ka on värskemates treilerites juba sees vihjed, mis Maleki sõnades kahelda ei lase: hetk stseenist, kus Mercury teise mehega intiimset hetke jagab ning samuti filmi-Mercury fraas «Siin toas on ruumi vaid ühele hüsteerilisele kuningannale!».

Mercury surma kujutamise kohta filmis sõnas näitleja ajakirjale: 

«Filmis oli vaja sellele teemale delikaatselt läheneda. See on kurb, aga samas jõuline hetk kogu filmis. See näitab hästi, kui vastupidavad me inimestena oleme ja kui palju sõltume oma sõpradest ja lähedastest, et rasked ajad üle elada,» lisas ta, märkides, et aidsiepideemia on maailmas jätkuvalt väga ränk probleem, millest on vaja rääkida.

«Bohemian Rhapsody» jõuab Eesti kinodesse 2. novembril. Suurtel Queeni-fännidel on aga võimalus juba nüüd osta pileteid 24. oktoobril toimuvale Apollo Kino supereksklusiivsele erilinastusele, et linateos teistest varem ära näha.

Vaata «Bohemian Rhapsody» seansside aegu ja osta pilet siit.

Film toob vaatajani Queeni tähelennu muusikataevasse ning samuti siseheitlused, mille põhjuseks Mercury kontrollimatu elustiil. Pealtnäha ületamatud raskused suudetakse koos siiski ületada ning tulemuseks on ansambli triumfaalne taasühinemine maailma kõigi aegade suurimal heategevuskontserdil Live Aid, kus ravimatu haigusega silmitsi seisev Mercury teeb bändi rokkmuusika ajaloo ühe legendaarseima etteaste, tsementeerides ansambli pärandi igaveseks muusikaajalukku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles