«Võsareporter» päästis 90-aastase arvutiguru infosulust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsareporter
Võsareporter Foto: Kanal 2

Seekordne «Võsareporter» päästis pensionärist arvutihuvilise poolteist kuud kestnud infosulust.

90-aastane Endel on vaimustav näide vanade inimeste integratsioonist arvutimaailma. See on tema aken tavalise kortermaja umbsusest välisilma.

Endel installeerib programme, peab meililistides kirjavahetust, õiendab korterimakseid ja loeb uudiseid välismaistest infoportaalidest sujuvamalt, kui mõni 50 aastat noorem inimene. Ta tunneb arvutite hingeelu päris hästi, kui paar näpukat tähelepanuta jätta.

Viimane kord üritas endel oma arvutisse uut operatsioonisüsteemi installeerida, kuid tegi mõned vead sisse. Süsteemi uuendamise järel arvuti enam tööle ei läinud ja ta viis selle Ordisse parandusse. Pärast 26 euro maksmist sai ta masina tagasi, kuid probleem oli sama.

Endel viis arvuti tagasi ja siis öeldi talle, et «emaplaat on punnis». Seda, mida see täpselt tähendab, Endel ei teadnud. Lisaks oli välja kirjutatud päris soolane arve - 20 eurot. Esimesel korral maksis vanahärra 26 eurot ja arvuti oli ikka katki, nüüd siis pea samapalju veel. 46 eurot on pensionäri jaoks üüratu summa. Küsimusi tekkis aga pooleteise kuu jooksul palju.

Peeter Võsa suundus koos Endliga Ordisse asja uurima.

Ordi teenindusosakonna juhataja kinnitas, et arvutil on tuvastatud emaplaadi probleem, kuid pärast parandust on arvuti töökorras, mida ka müügisaalis tõestati. Ordi loobus ka Endlile arve esitamisest.

«Võsareporter» on Kanal 2 eetris esmaspäeviti kell 20.00.

Vaata saadet allpool!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles