Streik on sundinud prantslasi hobustele mõtlema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobuvanker
Hobuvanker Foto: AFP / Scanpix.

Prantsusmaad tabanud streik, mis seiskas ka rongiliikluse, on prantslasi uuesti sundinud hobustele mõtlema.

Ökoloogiliselt puhta transpordi küsimustega tegelev organisatsioon De Veyrac soovitab hakata võimaluse piires jälle hobuseid kasutama, kirjutab abc.net.au.

«Hobused võivad saada päästerõngaks. Nende rakendamine mitmetel elualadel aitab keskkonda säästa,» sõnas  selle organisatsiooni esindaja Stephane de Veyrac.

De Veyrac lisas, et nende organisatsioon pakub hobusõidukiteteemalist nõustamist ja ka pakub abi tänavate puhastamisel hobusesõnnikust.

«Näiteks võiks hobuste poolt veetavad sõidukid välja vahetada koolibussid ja teenindusautod,» lausus mees.

Ta lisas, et neil on välja töötatud tänapäeva nõuetele vastav hobusõiduk, mis kannab nime «Hippoville».

Selle hind algab 11 562 eurost (180 829 krooni).

De Veyrac grupi asutajaks oli Prantsusmaa kuninga Louis XIV rahandusminister Jean-Baptiste Colbert. Esialgu oli selle ülesandeks varustada prantsuse sõjaväge sõjakäikude ajal hobustega.

Tänapäeval tegeleb see organisatsioon ökoloogiliselt puhta ja hobutranspordi küsimustega, andes selles vallas ka nõu.

See organisatsioon käivitas Põhja-Prantsusmaal Trouville´is  katseprojekti, kus hobujõudu kasutatakse nii laste kooliviimisel, tänavate korrashoiul kui ka vanapaberi kogumisel.

«See projekt on vähendanud saastet ja müra. Hobustega töötavatel inimestel on vähem stressi ja nad on oma tööga rohkem rahul,» sõnas selle projekti üks koordinaatoritest Olivier Linot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles