Nublu kontsert tekitas Saaremaal täieliku kaose. Hullunud fännid ootasid 2,5 tundi järjekorras ja panid nooremate külastajate elu ohtu: kaotasin kontrolli ega saanud enam hingata

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Hip Hop Festival 2018: Nublu.
Eesti Hip Hop Festival 2018: Nublu. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Eesti muusikamaastikul praegu üks kuumemaid muusikuid on vaieldamatult Nublu. Üha enam populaarsust koguv artist andis 19. augustil kontserdi Saaremaal, mis kohaliku elu täiesti pea peale pööras.

Nii nagu ikka suurte ürituste korral, oli ka sel korral paratamatu, et praamijärjekorrad Saaremaale ja tagasi olid meeletult pikad. Selle olukorraga on enamik tihedalt saare ja mandri vahet liiklevad inimesed harjunud.

Olukord väljus kontrolli alt Kuressaares, kohaliku ülimenuka ööklubi Diva ruumides ja ukse taga, kuhu oodati esinema räppar Nublut. Külastajate andmetel tuli peosaali pääsemiseks 2,5  tundi järjekorras oodata. Pidu oli avatud ka üle 16-aastastele noortele. Ukse taga oodanud ning 8 euro eest pileti soetanud Eiko (nimi muudetud) rääkis Elu24 reporterile, et järjekord oli nii pikk, et selleks ajaks, kui ta saali siseneda sai, oli artist juba lõpetanud. Eiko tuttavatel õnnestus veidi varem sisse saada, kuid ka neil õnnestus Nublut laval näha vaid mõni minut. 

Lisaks tekitas täiskasvanud külastajates ebamugavust, et täisealiste jaoks polnud eraldi ala nii, nagu see varem olnud on. «Laste nina all alkoholi tarbida oli väga ebamugav ja ega tegelikult eriti nautida ei saanud, sest paljud alaealised olid purupurjus. Keegi ei takistanud neid ega kutsunud korrale, laaberdasid ja trügisid omavahel.»

Pidu külastanud 19-aastane Eleri sattus klubis vägagi täbarasse olukorda, kui tema hinnangul umbes 25-aastased mehed-naised nii kõvasti trügisid, et endast nooremad lihtsalt kokku pressisid: «Ma kaotasin kontrolli ega saanud enam hingata,» rääkis ta ning lisas, et palvele tagasi tõmmata keegi ei reageerinud ja lihtsalt suruti edasi. «Lõpuks aitas mind sealt üks neiu välja, tal läks väga palju jõudu selleks vaja. Pakuti kiirabi kutsuda.» Õnneks suutis neiu värskes õhus hingamise kontrolli alla saada ning praeguseks on enesetunne taastunud. 

Klubi Diva esindaja kinnitab, et pikad järjekorrad tekkisid seetõttu, et soovijaid oli väga palju, kuid pileteid müüdi täpselt nii palju, et töötajad suudaksid majas kõike kontrolli all hoida. Et pileteid peole sai soetada vaid klubi eest elavast järjekorrast, ei vasta esindaja sõnul tõele väide, et pileti ostnud külastajad uksest õigel ajal sisse ei pääsenud. 

Facebooki loodud üritus oli märkinud ennast «minevaks» 858 inimest ning «huvitatuks» veel 386. Klubi esindaja ei soovinud avaldada müüdud piletite arvu. «Peole pääses täpselt nii palju rahvast, nagu olime oodanud. Ülejäänud jäid ukse taha ja seda just sees olevate klientide turvalisuse tagamiseks,» sõnas esindaja.  

Külastajate sõnul oleks olukorda olnud võimalik parandada, kui korraldajad oleksid esineja veidi hiljem lavale saatnud, müüdud piletite arvu piiranud ning alaealised ja täiskasvanud eraldi alade abil lahus hoidnud. «Rohkem turvamehi, korrastatud järjekord, piirded,» sõnas Eleri. Ta lisas, et kindlasti oli osa fänne ka ise väga agressiivsed, nad ei hoolinud ei enda ega teiste inimeste turvalisusest. 

Vaatamata kõigele olevat külastajate hinnangul Nublu etteaste väga hea olnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles