Nublu megahiti «Mina ka» napsanud riidefirma lubab räppari soovi täita

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räppar Nublu
Räppar Nublu Foto: Marianne Loorents

Muusik Joosep Järvesaar sattus kurja küberkuriteo jälile. Rõivakauplus «Bless This Mess» pakkus klientidele võimaluse võita särk, kuhu on peale kirjutatud «Mina ka». Poe disainerid oma sõnul suured Nublu fännid ning vabandavad, et mõtet eelnevalt ei kooskõlastatud. Samuti on nad nõus täitma räppar Nublu soovi. 

Eesti kõige kuumema räppari loo sõnade kasutamine on ebaõiglane, juhul kui Nubluga pole sellest enne räägitud.

Joosep Järvesaar, kes võrdles seda koguni kuriteoga: «Avastasin vist päris võika küberkuriteo ühe artisti ja autori vastu. Nimelt müüakse Nublu laulu nimega «Mina ka» t-särke hinnaga 39€ - kasutades promo tekstis konkreetselt sõnu «Cappuccino lõhna peale tõuseb päike - mina ka». Kettasse ajab kuidagi, et nii nahaalselt kooritakse artisti edu pealt plekki oma taskusse.»

Olav Osolin kirjutab aga, et kui sõnum ei ole kaitstud kaubamärgina tekstiilitoodete kategoorias, siis ei saa midagi teha. 

Poe disainerid oma sõnul suured Nublu fännid. «Viimastel kuudel on meil «Mina Ka» stuudios repeati peal üüranud ja oleme sellele pidevalt kaasa räppinud. Sealt sündiski äkkideena «Mina Ka» t-särk,» teatavad nad ja vabandavad artistide ees, et mõtet eelnevalt ei kooskõlastanud.

Lugu saanud lahenduse, särkide müügist saadav tulu kingitakse Nublu soovil vähiravifondile «Kingitud elu». «Toetame Nublu hästi toredal soovitusel vähiravifondi ja annetame neile kogu särkidelt saadud tulu,» lubavad disainerid. 

Joosep Järvesaar hakkas detektiiviks
Joosep Järvesaar hakkas detektiiviks Foto: Facebook
Foto: Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles