«Võsareporter»: soss-sepast pottsepp lasi taluperemehe raha korstnasse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsareporter
Võsareporter Foto: Kanal 2

Seekordses Kanal 2 saates «Võsareporter» uuris Peeter Võsa äpardunud pottsepatöö juhtumit.

Lääne-Virumaa taluperemehel Ennol oli hädasti enne sügist vaja saunaahi valmis saada. Esimene meister, kes kõik

lubas ära teha, jättis aga töö pooleli ja laskis rahaga jalga. Ta pidi ära tegema pliidi, soemüüri ja korstna, kuid pärast ütles, et tal käib pea ringi ja korstent ta tegema ei hakka.

«Kui oli nädalapäevad joonud, viskas siibri augu peale ja enam ei tulnud,» seletas Enno.

Pool tööd sai tehtud ja siis kutsus Enno järgmise pottsepa Mati. Mati tegi kõik valmis, kuid selgus, et midagi on valesti tehtud ja tõmmet ei ole. Nüüd polnud selge, kes valesti tegi - kas esimene või teine pottsepp.

Mati, kes eelmise soss-sepa töö lõpuni tegi, on küll varemgi pottsepatööd teinud, kuid asjakohast haridust tal pole. Sestap ei osanud ta hinnata eelmise nö meistri poolt tehtud vigu. Nüüd oli esimesel mehel hea süüdistada teist.

«Teiste sitta ei maksa enda karmanisse korjata,» kirus Mati ennast, et teise töö üle võttis.

Taluperemees sai seejärel kokku tõelise meistriga, kel vastav haridus ja kes ise noori pottseppi välja õpetab. Too selgitas, et pliit on korras, kuid korstnalt puudub vahelagi. Lisaks olid puudu puhastusluugid ja talvesiiber. Seega oli vigu tehtud algusest peale.

Enno lootis töö ära käkkinud pottsepaga kokku saada, kuid teda kätte saada ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles