Hiinast avastatud müstiline loom võib olla päriskuskus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinast avastatud müstiline loom võib olla päriskuskus
Hiinast avastatud müstiline loom võib olla päriskuskus Foto: Wikipedia.org

Eile teatasid paljud väljaanded Hiinast avastatud müstilisest tundmatust loomast.

Asjatundjate arvates võib see loom suure tõenäosusega olla päriskuskus (Spilocuscus maculatus) , edastab mtv3.fi.

Need kukkurloomad elavad looduses Austraalias Yorki poolsaarel ning Paapua Uus-Guineas ning seda ümbritsevatel väikesaartel.

Päriskuskus on umbes kassi suurune. Ta keha pikkus on 35 – 65 sentimeetrit, kaal 1,5 – 6 kilogrammi ning saba pikkus 32 – 60 sentimeetrit.

Loomal on paks karvkate ning painduv saba, mis abistab puudel ronimisel.

Päriskuskusi igal neljal jäsemel on viis varvast ning tugevad küünised.

Nende loomade karvkatte värvus sõltub vanusest, soost ja elukohast. Isased on tavaliselt halli- ja valgekirjud või pruuni- ja valgekirjud. Ainult isastel on täpid. Emased on tavaliselt valged või hallid ning üsna märkamatud. Noorloomade karva värv muutub vananedes mitu korda.

Tegemist on ara ja öisel ajal jahti pidava loomaga. Päevasel ajal magavad nad puudel. Neid on tihtipeale segamini aetud laiskloomade ja isegi ahvidega.

Päriskuskusid saavad suguküpseks ühe aasta vanuses. Viljastumisperiood kestab emastel 13 päeva, pärast seda on pojad kukrus. Sündides kaaluvad pojad vaid ühe grammi. Kukrus olemise perioodil nad arenevad ja kasvavad.

Need loomad võivad elada kuni 11 aasta vanuseks.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles