Jaapanlane elab Mexico lennujaamas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehhiko pealinna Mexico lennujaamas elaba alates selle aasta septembrist üks jaapanlane.

Hiroshi Nohara seadis end sisse Benito Juarezi rahvusvahelises lennujaamas ning ei kavatsegi lahkuda, kirjutab The Telegraph.

Nohara sõnul ei oska ta selgita oma äkilist impulssi lennujaama elama jääda.

«Ma ei suuda endale põhjendada, miks ma peaksin siin olema. Mul ei ole selleks põhjust, aga ometi olen ma siin,» sõnas Tokyost pärit mees.

Noharal on kehtiv viisa ning kohalike ametivõimude sõnul ei ole neil õigust jaapanlast ära ajada. Kõik, mida nad teha saavad, on oodata, mil Nohara viisa järgmise aasta märtsis lõppeb.

Noharast on Mexicos kuulsus saanud ja tema elu kajastatakse pidevalt teleuudistes.

Mees magab lennujaama ühe söögikoha toolidel ning toitub talle sealt antavast toidust. Söögikoht on huvitatud jaapanlase eest hoolitsemisest, sest nad saavad tänu kummalisele mehele televisioonis tasuta reklaami.

Lennujaama kasutavad reisijad on samuti üsna abivalmid ning ostavad Noharale süüa. Paljud soovivad aga koos kummalise mehega fotole jääda ning maksavad jaapanlasele selle eest.

Pärast kolme kuu pikkust lennujaamas elamist ei ole mehe välimus just kõige meeldivam. Ta juuksed ja habe on pikaks kasvanud ning ta riided vajavad pesemist. Samuti on mitmed reisijad teinud märkuse, et jaapanlane peseb ennast liiga harva.

Nohara kinnitusel tahab ta lihtsalt selles lennujaamas rahus olla ning võimalikult vähe meedia vaatevälja sattuda.

Reisijate ja ajakirjanike sõnul oleks nagu tegemist  2004. aastal filmi «The Terminal» järeletegemisega. Selles linateoses mängis peaosa Tom Hanks, kehastades Ida-Euroopast pärit meest, kes tema kodumaal toimunud riigipöörde ja dokumentide puudumise  tõttu oli sunnitud elama New Yorgi JFK rahvusvahelises lennujaamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles