Kuninganna annab prints Harry kallimale eelise, mida pole olnud kellelgi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meghan Markle ja Elizabeth II
Meghan Markle ja Elizabeth II Foto: Fotokollaaž

Prints Harry tulevane abikaasa on juba praegu märgilise tähendusega isik: mustadest orjadest põlvnevale naisele teeb 91-aastane Elizabeth II  erandi, mida ei ole tehtud kellelegi – sealhulgas Kate Middletonile, Camilla Parker Bowlesile ega isegi leedi Diana Spencerile, vahendab Daily Mail.

Prints Harry tulevasest saab esimene mitteabielus elukaaslane ajaloos, kes kuningannaga koos pidulikku jõululauda istub.

Sellist privileegi pole antud ei Harry vanemale vennale prints Williamile ega tema isale prints Charlesile kahel korral – nii Camilla kui leedi Diana puhul.

Kate Middleton, leedi Diana (ülal paremal) ja Camilla Parker-Bowles
Kate Middleton, leedi Diana (ülal paremal) ja Camilla Parker-Bowles Foto: Fotokollaaž

Tundub, et asja tuum ei olegi niivõrd printsides kui Meghani olemuses.

Prints Harry tulevane naine näib muutvat järjest enamaid sadu aastaid muutumatuna püsinud kuninglikke traditsioone, väikeste elegantsete sammukeste haaval.

Eilne teade, et prints Harry kihlatu liitub jõuluajaks kuningliku perekonnaga Sandringhami palees ning võtab koos nendega osa traditsioonilisest jumalateenistusest Norfolki privaatses kirikus, näikse osundavat, et tegu pole vaid kõige pikemalt troonil püsinud monarhi helde žestiga tema lemmikpojapojale.

See näitab kujundlikult, et kaua püsinud viktoriaanlikke hoiakuid, mis kuningaperet pikki aegu lihtsurelikest eristasid, on tabanud tagasipöördumatu moderniseerimisprotsess.

Kiirus ja paindlik suhtumine, millega ookeani tagant saabunud näitlejannast kaunitar kuningliku suguvõsa igapäevaellu vastu on võetud – eelkõige eaka kuninganna enda poolt –, võtab tõepoolest kulme kergitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles