Jaapani rongifirma palus 20 sekundit varem väljumise pärast vabandust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani kiirrongid
Jaapani kiirrongid Foto: Shizuo Kambayashi/AP/Scanpix

Jaapani rongifirma vabandas sotsiaalmeedias, et rongijuhid sõitsid  jaamast 20 sekundit ajagraafikust varem välja.

Vabanduse esitas Twitteris Tokyo ja Tsukuba vahel sõitva Tsukuba Express juhtkond, mille teatel on neil rongi liiga varajase väljumise pärast kahju, edastab BBC.

Rongifirma teatel pidi rong Tokyos väljuma kell 9.44.40, kuid väljus 9.44.20. Varem väljumine toimus, kuna rongijuhid ei vaadanud kella.

Jaapani rong
Jaapani rong Foto: DATICHE NICOLAS/SIPA/DATICHE NICOLAS/SIPA/Scanpix

«Töötajad ei vaadanud korralikult väljumisaega ja selle tõttu väljuti ettenähtud ajagraafikust 20 sekundit varem,» on firma teates.

Lisati, et mitte ükski rongisõitja ei ole nurisenud, et rong lahkus Tokyo põhjaosas asuvast Minami Nagareyama jaamast varem.

Tsukuba Express rongid viivad sõitjad Tokyost Tsukubasse 45 minutiga.

Jaapanis hinnatakse ajagraafikutest kinnipidamist ning sealne ühistransport, kaasa arvatud rongid, sõidavad sekundilise täpsusega.

Rongijaam Jaapanis
Rongijaam Jaapanis Foto: BEHROUZ MEHRI/AFP/Scanpix

Jaapani kõige rahvarohkem ja populaarsem rongiliin on Tokyost Kobesse, sellel liinil sõidab aastas ligi 150 miljonit reisijat.

Jaapanis on rongide ajagraafikud väga täpsed ning kui ühest rongist maha jääd, siis võid jääda ka järgmistest, millega oli vaja sõita.

Sotsiaalmeedias avaldatud vabandusuudisele reageeriti kogu maailmast, kuna tegemist on erakordse juhtumiga, sest tavaliselt vabandatakse ühistranspordi hilinemiste pärast.

Üks tviit oli, et see saab juhtuda ainult Jaapanis, kus täpsus on voorus.

Teises sõnumis rõhutati, et jaapanlaste jaoks on selline vabandamine osa igapäevaelust ja sellega näidatakse, et hoolitakse.

«Olen külastanud Jaapanit ja sõitnud seal rongiga. Olin rongis, kui valjuhäälditest kostus vabandus, et rong on üks minut graafikust maha jäänud,» kirjutas pakistanlane Sumanath Raman oma tviidis.

Enda kohta nime kasutav naine Michelle lisas, et Jaapanis elades oli tal juhus, kus keegi hüppas rongi ette ja rong hilines selle tõttu. Rongifirma saatis kõigile rongis olnutele hilinemise pärast kirjaliku vabanduse.

«Seda juhtub vaid Jaapanis! Singapuris ei vabandata isegi siis, kui rong 15 minutit hilineb,» teatas üks singapurlane.

Sama teatas inglane Jack Kirby: «Kus on Londoni ühistranspordifirmade vabandused, kui rongid, bussid ja metroorongid hilinevad»

Nii ameeriklased kui eurooplased soovitasid oma riikide ühistranspordi- ja rongifirmadel võtta Jaapani täpsusest eeskuju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles