Video! Väidetavate kupeldamisohvrite karm ja südantlõhestav lugu: paljud tüdrukud kardavad teda, ta on ikkagi tuntud inimene (4)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rängad süüdistused
Rängad süüdistused Foto: TV3

Kolmapäeval plahvatas uudispomm, et endine Eesti miss on väidetavalt aastaid olnud vastutav tüdrukute kupeldamise eest. «Seitsmesed» tõid avalikkuse ette mitme väidetava ohvri karmid kogemused.

«Ta tihtipeale kohtleb tüdrukuid nagu rämpsu.»

«Ta küsis, kummaga ma soovin voodit jagada.»

«See on sisuliselt kupeldamine. Ta viib seksi eesmärgil tüdrukuid USAsse. Minu jaoks oli suurim šokk oli see, et selline asi toimub meil siin Eesti vabariigis ja mitte keegi justkui ei tea sellest midagi.»

«Mulle ütles ta, et see oleks veel ilusam mu seljas, kui mul ei oleks rinnahoidjat all,» meenutas järgmine ohver. 

Foto: TV3

Laura olevat pakkunud, et parim töötaja saab 15 000 eurot.

Pärast esimest vestlust kohtub Laura tüdrukutega nooblites restoranides. TV3 loo ohvritega sai ta kokku pealinnas asuvas Gianni restoranis.

«Saime kokku Laura ja kahe mehega, I.J. Zand ja Oliver Moosus.» Nad rääkisid sellest kui toredast reisist, kus saab lihtsalt lõbutseda ja pidutseda. «Lihtsalt vaatasid mind üle, et kas ma sobin.»

«Meile rääkisid seda, et läheme promotööd tegema.»

Foto: TV3

Need olid vaid mõned tütarlapsed, kes julgesid «Seitsmeste» kaamera ees jagada oma kogemusi, kuidas endine miss ja avalikus elus glamuuritarina figureeriv Laura Kõrgemäe proovis neid kupeldada jõukate ärimeestega raha eest seksima.

«Laura kirjutas mulle Facebooki. Mina varem ei teadnud teda, teadsin teda kui tuntud nägu Eestis. Ta kirjutas, et toimub USAs võistlus. Mind kutsuti ka sinna reisile. Alguses kutsuti sõbranna ja öeldi, et tahetakse mind sinna kaasa võtta.»

Promotüdrukud pidid ühel hetkel ootamatult alla kirjutama vaikimist sisaldavale lepingule.

«Miks ei või promotüdruk rääkida oma promotööst kellelegi? Mida seal vaikida on?»

Ameerikasse väidetavale missivõistlusele minnes ei tehtud neidudega mingisuguseid lepinguid ja kogu suhtlus käis alati kas telefonis või näos näkku, harva kirjutades.

«Arvasin, et ei saa ju midagi hullu olla, Laura on ikkagi tuntud nägu. Ma olin kuidagi sinisilmne.»

Floridasse Naples Resorti kohale jõudes ootas neidusid ees aga hoopis miski muu kui lõbus poodlemine, palmid ja missivõistlus.

«Hakkasin kohale jõudes juba aimu saama, kui ma nägin teisi tüdrukuid. Siis hakkasin vaikselt aimu saama, et kõik on ikka väga-väga kahtlane. Teised tüdrukud olid ka ju eestlased, siis rääkisin nendega. Sain nendelt väga otsest informatsiooni, mis nad on pidanud seal tegema.» 

Kõnealused tütarlapsed pidasid aga asjade ja puhkuse eest mehega magamist lihtsaks rahateenimisviisiks ning ei olnud olukorras sugugi pettunud. Kuid juba samal õhtul proovisid mehed ka selle loo peategelasi ära kasutada. 

«Ta üritas meid täis joota. Hakkas väga tungivalt alkoholi pakkuma.»

«Kutsus mind eraldi ruumi. Ta ei öelnud seda sõna otseselt välja, mis ma temaga tegema pean, aga ütles, et «saad aru küll». Et tuleb magada. Kas tema või kellega iganes.»

«Konkreetselt sõna «seks» ei öeldud. Ümber nurga räägiti.»

«Siis tuli ta sõber ka kõrvale ja ütles, et jah, sinu sõbranna on mu sõbra jaoks ja sina oled minu jaoks.»

«See on rõve, see on täiega rõve.»

Kõik hättasattunud tüdrukud võtsid esmajoones ühendust Lauraga.

«Oleksin tahtnud hoiatust selle kohta, mis tegelikult toimub.»

«Meid taheti eile kohe tagasi saata, sest ma ütlesin ei. Ma ei andnud ennast talle kätte – ainult see eesmärk tal oligi.»

«Kohe kirjutasin talle, helistasin talle. Tema muidugi mängis lolli, et tema ei tea midagi. Et kui see mees on halb, temaga ma enam küll ei suhtle. Ühesõnaga, mängis süütukest.»

«Alguses oli mul häbi, et kuidas ma sain nii loll olla. Noored tüdrukud, mis teha.»

Laura ei üritanud hättasattunuid mingilgi moel päästa.

«Ühel hetkel ütles, et ah, see oli test ainult. No ma ei tea, mille test.»

Vaatamata Ameerikas aset leidnud koledustele jätkas Laura samasuguste pakkumiste tegemist. Edasi aga kontrolliti juba Tallinnas aset leidnud koosviibimistel neidude valmisolekut.

«Erinevates küsimustest, mis esitati, et kas ma olen ikka õigesti aru saanud ja kõik läbi arutanud, mis see endast kujutab.»

«Helistasime Laurale, et miks ta nii rääkis ja mis värk on. Laura pööras selle kohe naljaks, et ah, nad niisama kontrollisid meid, et kas me oleme valmis niisuguseid asju tegema, kui seal on rikkad mehed, kes tahavad ilusaid tüdrukuid saada. Et see oli test.»

Foto: TV3

Laura Kõrgemäe eitas süüdistusi kategooriliselt. «Kindlasti ei ole mina ega Invida agentuur kedagi kuskile eskordiks ega muudeks kahtlase väärtusega töödeks vahendanud. Kui keegi on läinud kaasa mingite inimeste lähenemiskatsetega oma vabal ajal ja omast tahtest, siis meie seda kahjuks kontrollida ei saa,» vastas Laura TV3-le.

«Ta pigem oskab hästi musta valgeks rääkida. Ma arvan, et antud süüdistuste kohta on tal välja mõeldud mingid erinevad vastused, kui see välja tuleb. Ta on selleks valmistunud, sest need ei ole eile tulnud, need jutud on juba aastaid.»

Koos Lauraga Invidia agentuuri juhtinud Kerstin Koort eitab samamoodi igasugust seost antud juhtumitega.

«Ma ei tea, millest täpselt juttu on, ausalt nagu käsi südamel, ma ei tea, millest jutt on. Sest et siis on need tüdrukud saadetud sinna minu selja taga,» ütles Koort. «Muidugi me teeme nalja kogu aeg, et me anname tüdrukuid tunni alusel, aga see on nali. Kui keegi helistab meile või küsib pakkumist, siis ütleme, et tunnihind on tüdrukutel see... Aga tegelikult see nali on vist seekord nagu kaugele läinud.»

Kuigi mõlemad eitavad süüdistusi, põrkuvad nende vastused omavahel.

«Aastate jooksul on selliseid kahtlase väärtusega pakkumisi meie laualt päris palju läbi käinud. On olnud juhuseid, kus töötajatele pakutakse tulusaid tööotsi ning üritatakse igal muul moel ja ettekäänetega neid kuskile osalema või kaasa lööma meelitada,» kirjutas Laura. Kerstini sõnul pole aga mitte kunagi mitte ühelegi tüdrukule ega poisile ühtegi siivutut pakkumist tehtud.

Foto: TV3

Väidetavad ohvrid räägivad aga teist juttu. «Ma olen väga palju kuulnud sellest pärast reisi. Ma arvan, et ta sellega tegelenud juba mingi kümme aastat. Ma ei kujutagi ette, kuidas selline asi ei ole veel Eestis avalikkuse ette tulnud.»

Kõik TV3-ga suhelnud tütarlapsed tunnistasid, et nad ei julgenud politseisse pöörduda.

«Eks paljud tüdrukud teda kardavad ja ei julge sõna võtta ega midagi vastu öelda, sest ta on tuntud nimi ja nad ei taha minna selle vastu. Kui olukord läheb temale vastukarva, siis tehakse tühje ähvardusi.»

«Pressivad tüdrukutelt välja, kes midagi teevad, siis filmivad seda. Pärast ütlevad, et kui midagi ütled, siis meil on sinu seksivideo olemas.»

Vaata TV3 videolugu!

Elu24-le teadaolevalt on tegemist luksusliku eluga silma paistva endise missi Laura Kõrgemäega. Loe lähemalt siit.

Endine miss asutas üheskoos sõbranna Kerstin Koortiga aastal 2014 promo-ja modelliagentuuri Invidia Agency OÜ. Tänase seisuga on ettevõtte juhatuses Laura Kõrgemäe.

Elu24ga vestelnud Invidia agentuuris töötanud tütarlaps rääkis: «Välismaa meestega kohtumise eest lubati suuri summasid: 1200–2000 eurot. Vahel kingiti raha asemel riideid ja aksessuaare või telefone.»

Enda sõnul hetkel välismaal viibiv Laura Kõrgemäe koostööpartner Kerstin Koort kinnitas Elu24-le, et Invidia agentuuris kupeldamist toimunud ei ole.

Laura Kõrgemäe eitas samuti kategooriliselt süüdistusi.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles