Andres Anvelt alustab Eesti esiroimareid käsitleva saatega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Peeter Langovits / Postimees

 

Täna, teisipäeval kell 21.30 jõuab Kanal 2 ekraanile uus kodumaine dokumentaalsari «Eluaegsed». Andres Anvelti juhitud saade käsitleb Eesti eluaegsete vangide sooritatud kohutavaid kuritegusid ja uurib, miks mõnest inimesest kujuneb elajalik roimar.

 

Eesti vanglates kannab hetkel karistust koguni 36 eluaegset vangi. Kokku on nende hingel rohkem kui 90 inimelu. «Eluaegsed» võtab luubi alla kõige tähelepanuväärsemad juhtumid, käsitledes nii roimarite tausta kui ka juurdluse käiku. Esmakordselt võtavad ekraanil sõna paljud tunnistajad.

Saatejuhina astub üles endine Keskkriminaalpolitsei direktor, mitme menuromaani autor, stsenarist ja poliitik Andres Anvelt, kelle sõnul jääb ta aastatetaguseid mõrvalugusid rekonstrueerides eelkõige professionaaliks. «Paljud nüansid tulevad saadet tehes jällegi meelde. Nii ühelt kui teiselt poolt on need roimarid osa meie ühiskonnast. Meie pidevalt paraneva ühiskonna hulgas on need mädapaised endiselt olemas ja meie turvalisus sõltub väga palju meist endist -- tuleb osata silmad lahti hoida,» paneb Anvelt südamele.

Esimene saade viib meid aastasse 2007, kui Eestit vapustas jõhker veretöö noorte sünnipäevapeol Harjumaal Ukuaru saunas. Kontvõõrana kohale ilmunud retsidivist Margus Luuk pussitas nelja teismelist poissi, kellest 18-aastane Rasmus suri enne haiglasse jõudmist. Varem tapmise eest karistust kandnud mees mõisteti eluks ajaks vangi.

«Eluaegsed» esimene osa on Kanal 2s täna, teisipäeval kell 21.30.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles