Eesti Laul: kahtlused Janne Saare ja Elmayonesa laulude kohta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentiinlasest muusik Nicolás Calzetta aka Elmayonesa veedab suve Eestis
Argentiinlasest muusik Nicolás Calzetta aka Elmayonesa veedab suve Eestis Foto: Karli Saul

Eile avaldatud Eesti Laulu 20 poolfinalisti seas on tekkinud kahtlused Janne Saare «Meeting The Wolf» avaldamise osas enne 1. septembrit ja vihjete kohaselt ei ole Elmayonesa Eesti resident.

Janne Saare laulu «Meeting The Wolf» on saanud suvest kuulata Youtube'is ja Facebookis.

«Janne ise teatas täna Facebookis, et ta on muutnud loo meloodiat ja struktuuri ning usub, et suvel ilmunud lugu ja Eesti Laulu konkursile saadetud laul erinevad teineteisest,» kirjutab Õhtuleht.

Reglemendis on kirjas, et laulu sõnu ega muusikat ei  ole avalikustatud (avaldatud, üldsusele suunatud sh avalikult esitatud, edastatud, üldsusele kättesaadavaks tehtud) enne 01.09.2010. 

Tekkinud on ka kahtlused Argentinast pärit Elmayonesa kohta.

Reglemendis on kirjas, et autoriks ja esitajaks võib olla Eesti Vabariigi kodanik või välismaalane, kes on Eesti resident tulumaksuseaduse mõistes.

Elu24-le ja Õhtulehele tulnud vihjete kohaselt ei ole Elmayonesa Eesti resident.

Eesti Laulu infojuhi Uku Urbi sõnul kontrollitakse Janne Saare loo tausta ning Elmayonesa residentsuse staatust ja korraldajad langetavad otsuse tänase päeva jooksul või siis esmaspäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles