Nõmme linn peab sünnipäeva

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna-Liina Võsa.
Hanna-Liina Võsa. Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Täna kell 18 algab Nõmme kultuurikeskuses Nõmmele linnaõiguste andmise 84. aastapäeva kontsertaktus, millel kuulutatakse välja konkursi “Nõmme aasta tegu 2010” laureaat.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul on Nõmme ainus Tallinna linnaosa, mis saab iga aasta novembri algupoolel tähistada linnaõiguste andmise aastapäeva.

“Balti-saksa mõisniku Nikolai von Glehni pöörasest ideest alguse saanud tallinlaste hulgas populaarsest suvituskohast kujunes 1926. aastaks välja iseseisev linn, mis on säilitanud oma loodusläheduse ja isikupära,” rääkis Vakra. “Nõmme ei saanud linnaks üleöö ja 1920. keskpaigas oli sellele ideele isegi vastaseid, kuid 12. novembril 1926 saabus siseministri allkirjaga telegramm vabariigi valitsuse otsusega Nõmmele linnaõiguste andmise kohta.”

Kontserdil esinevad kavaga “Lemmikmeloodiaid muusikalidest ja operettidest” Hanna-Liina Võsa, Janne Ševtšenko, Mart Sander ja Rene Soom, klaveril Tarmo Eespere.

Üritus on kõigile tasuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles