Eve Kivi raamatut esitleti viit sorti šampanjaga

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva õhtul kogunes ühte vanalinna sohvabaari hämmastav plejaad Eesti kultuuri-, meelelahutus- ja seltskonnamaailma tegelasi, kõigil erikarvalised vahuveinipokaalid näpus – esitleti filmidiiva Eve Kivi elulooraamatut.


«Maestro Eve Kivi,» alustas oma sõnavõttu kultuuriminister Laine Jänes «valgustab meid kõiki oma säraga.» Jänesel oli õigus, nii ametlikes kõnedes kui eravestlustes kordus sel õhtul kindlasti kõige rohkem sõna «sära». Ja säras ka Eve Kivi ise, ilmselt laias maailmas kõige tuntum eesti naine.

Kangelanna nägi välja imekaunis, nii et õhtu juht Mart Sander oli sunnitud kordama oma nalja, mida ta esitas esimest korda kaks aastat tagasi Eve Kivi 70. juubelil. «Oli üks Maupassanti jutustus, kus keegi krahvinna müüs oma hinge saatanale, et kogu oma elu jooksul mitte päevagi vanem välja näha kui 35-aastane. Kallis Eve, palun lõpeta see leping mustade jõududega ja tule tagasi meie, lihtsurelike hulka,» anus Sander.

Kivi tunnistas, et juba aastaid on erinevad kirjastused teda piiranud palvete ja elulooraamatu ilmutamiseks, kuid siiani on ta vastu seisnud. Kõige hullemaks läks asi kümmekond aastat tagasi, kui teda piiras tollane Kroonika peatoimetaja. «Aga mulle ei meeldi, kui mind kamandatakse,» ütles kümnete kuulsate režissööride käe all filme teinud Eve, kes ikka on suutnud iseendaks jääda. «Nii see asi tookord katki jäigi.»

Augu suutis talle pähe rääkida Ajakirjade Kirjastus. «Nad ütlesid mulle selle aasta alguses: Eve, vaata passi. Paljud on selleks ajaks juba meie hulgast lahkunud. Kui sa nüüd ei tee, siis võibki see raamat ilmumata jääda. Ja ma jäin nõusse.»

Seega kaunistab jõulueelsel ajal raamatupoodide lette üks intrigeerivamaid elulooraamatuid, mis tänavu trükipressi alt tulnud: Eve Kivi ja ajakirjanik Lea Arme ühisteos «Ma olen elanud».

Vaata pildigaleriid esitlusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles