Talendisaate Tartu eelvoor: tuli, veri ja pisarad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Talent Tartu eelvoor
Eesti Talent Tartu eelvoor Foto: TV3

Laupäevaõhtuses TV3 saates «Eesti talent» näitas Vanemuise lavalaudadel oma oskusi hulgaliselt värvikaid tegelasi: trikitatakse, sikutatakse sangpommi, tantsitakse, maadeldakse ja loomulikult ka lauldakse.

Esimesena astus lavale laste laulustuudio Fa-Diees. «Mina olen harjunud seda laulu kuulma Ivo Linna esituses ja pean ütlema, et teie esituses meedis see mulle rohkem. Olite toredad ja rõõmsad ning teie hääled olid paigas,» rääkis Valdo. Mihkel ei arvanud, et nad oleksid Ivo Linnast paremini laulnud. Kristiina kiitis esinejaid, sest ta teab, kui raske on samal ajal laulda ja tantsida. Mihkel ütles ei, Kristiina ja Valdo jaa.

Tähtvere tantsukeskuse tantsutüdrukute etteaste võttis Valdo sõnatuks. «Kujutan küll ette, et cheerleaderitena ajate mängu vaheajal korvpallurid hulluks, aga mulle jäi väheseks,» ütles Valdo. Mihkli hinnangul oli etteaste päris tantsunumbri moodi, kui nad atribuudid minema viskasid. Kristiina meelest tantsisid nad ääretult efektselt ja nõrka lüli ta seal ei näinud. Tantsutüdrukud ei pääsenud edasi.

Enda tehtud maadluslaulu saatel sõitis kohale kirju maadlusseltskond Kiriverest Peeter Asu eestvedamisel. Laval näitasid jõu- ja ilunumbreid üheksa poissi ja tüdrukut, noorim 3- ja vanim 18-aastane, neist kuus on Peetri enda lapsed. «Kui me Kiriverre kolisime, seal maadlusega ei tegeletud. Kuna lapsed olid aga enne maadelnud, siis otsustasime, et teeme ise ja vaatama mis välja tuleb,» rääkis Asu.

Nüüd teeb mees pea iga päev Kirivere koolis kohalikele koolilastele maadlusõpet ja raha ta selle eest ei võta. «Tulime saatesse näitama, et ka rahata on võimalik sporti teha ja headele tulemustele,» teatas Asu. 2008. aastal tuli üks ta tütardest täiskasvanute meistriks vabamaadluses.

Kirivere maadlejate kava võlus kohtunikke soojuse ja siirusega. «Meeldis, kuidas see oli üles ehitatud,» sõnas Kristiina. «Väga hea, et te seal Kiriveres maadelete, aga ma ei tea, kas see on just see, mida talendisaade otsib,» ütles Valdo. Maadlejad siiski järgmisesse vooru ei pääsenud.

Ülo Kuusk vehkis muusika saatel pomme tõsta. «See oli väga efektne, aga kahjuks selle artistlikkus jäi Palamuse külalaada tasemele,» arvas Kristiina. «Palamuse on üks väga kihvt koht ja mulle väga meeldib seal. Teie etteaste töötab igal pool täpselt samamoodi nagu Tallinnas. Selles etteastes nägime laval meest, kes tõstab pomme... No ja siis? Sinna see asi pooleli jäi. Nende pommidega oleks pidanud midagi põnevamat juhtuma,» jutustas Mihkel. Ülo edasi ei pääsenud.

58-aastase fakiiri Igor Pokutinski etteaste sundis kohtunik Kristiina Heinmets-Aigrot suisa pilgu lavalt kõrvale pöörama. Klaasikillud, elav tuli ja suured teravad noad tekitasid publikus kõhedust ja vaimustust. «See oli kahtlemata talendikuse skaalal tipus,» arvas Kristiina. Mihkel küsis, kas Igoril ikka elukindlustus on. Valdo ei näinud kõhu lõhki lõikamises andekust. Igor pääses edasi.

12-aastasele lauljaks pürgijale Johanna Randmannile mõjusid publiku reaktsioon ja kohtunike kommentaarid nii emotsionaalselt, et pisaraid tagasi hoida tüdrukul ei õnnestunud. Kohtunikud ei suutnud tema sarmile vastu panna ja saatsid ta mõnele möödalauldud noodile vaatamata järgmisesse vooru.

Omapärase häälega 28-aastane administratiivassistent Tatjana Rudõk unistab lauljakarjäärist ja usub, et kunagi ei ole alustamiseks liiga hilja. Isegi publiku halvakspanevad hüüded ei löönud noort naist rivist välja, kõik kohtunikud publikuga siiski ühel arvamusel ei olnuf.

Laulmist armastavad ka praegu kingsepa ja valvetöötajana leiba teenivad noormehed, kas saade viib nad unistustele lähemale? Autopesulas töötav Indrek Kutusov unistab aga hoopis elust täis tantsu. «Ei taha päris autopesulasse eluks ajaks jääda, tahaks tantsuga edasi minna, juurde õppida ja suuremates kohtades esineda,» ütles noormees.

«Eesti talent» on TV3 eetris laupäeval kell 19.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles