Viis vahvat fakti jõulufilmi «Üksinda kodus» kohta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Macaulay Culkin filmis «Üksinda kodus»
Macaulay Culkin filmis «Üksinda kodus» Foto: 20th Century Fox

Veebisait toofab.com pani kirja viis põnevat ja vähetuntud fakti 1990. aasta hittfilmi «Üksinda kodus» kohta.

1. Filmi kuulsaimal promofotol, kus näitleja Macaulay Culkin käsi näol hoiab ja karjub, on inspireeritud norra kunstnik Edvard Munchi teosest «Karje».

2. Režissöör Chris Columbus arvas, et noore tüdruku üle oleks liiga õel nalja teha, mistõttu poseerib Buzzi tüdruksõpra kujutaval fotol tegelikult kunstilise juhi poeg, kes on tüdrukuks muudetud.

3. Kevini lahinguplaani ja lõkse kujutava kaardi joonistas Macaulay ise.

4. Daniel Stern (Marv) ja Joe Pesci (Harry) ei kogenud filmivõtetel erilist valu. Stseenides, kus oli vaja paljajalu käia, kandis Stern kummijalgu ning jõulukaunistused, millele ta aknast ronides astus, olid tehtud kommidest.

Culkinil aga ei läinud nii hästi. Stseenis, kus Harry hammustab Kevini sõrme, näksas ta piisavalt kõvasti, et sellest poisile arm jääks.

5. Stseeni, kus tarantel ronib üle Sterni näo, filmiti ainult korra. Näitleja pidi «karjuma» vaikselt, sest kõva hääl oleks ämblikku hirmutanud. Heli lisati hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles