Alkoholi kerisele viskamine tappis saunas olnud?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saun
Saun Foto: SCANPIX

Möödunud nädalalõpul kaotas Saksamaal elu kolm sauna nautinud meest.

48-aastane Frank, 38-aastane Karsten ja 36-aastane Norbert olid Nordrhein-Westfalenis Ennepetalis eramaja saunas, edastab The Local.

48-aastase majaomaniku vend leidis kolm meest järgmisel päeval saunast surnuna.

Kohale kutsutud parameedikute sõnul olid mehed juba mõnda aega surnud.

Politsei uurib meeste hukkumist. Surnukehade lahkamine toimub täna ning tulemused peaks teada olema järgmise nädala lõpuks.

Sauna uurinud päästetöötajate sõnul ei tapnud mehi vingumürgitus. Samuti oli sauna elektrisüsteem korras.

Majaomaniku sõbra sõnul oli Frankil harjumus visata leili lahjendatud alkoholiga. Sellisest leilist tekkiv aur võib purju panna.

Asjatundjad kahtlevad, kas lahjendatud alkoholi viskamine kerisele võis mehed tappa kui alkoholi kogus väike oli. Pigem võisid mehed olla juba sauna minnes joobes.

«Et mõju suur oleks, peaks viskama väga suures koguses alkoholi,» selgitas Saksamaa sisehaiguste arstide organisatsiooni juht Wolfgang Wesiack.

Wesiacki sõnul on ohtlik minna sauna joobes olekus. Siis võivad tekkida terviseprobleemid, minestamine ja organismi ülekuumenemine.

Saunas kasutatavad lõhnaained võivad sisaldada väheses koguses alkoholi. Neid lisatakse kerisele visatavale veele vaid paar tilka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles