2009. aasta kõige kummalisemad raamatupealkirjad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aasta kõige kummalisemad raamatupeakirjad
2009. aasta kõige kummalisemad raamatupeakirjad Foto: PhanterMedia/Scanpix

Lehekülg thebookseller.com avaldas 2009. aasta kõige kummalisemad raamatupealkirjad.

Esikohale jõudis 42 protsendi häältega teos «Crocheting Adventures with Hyperbolic Planes», kirjutab Reuters.

Sellele teosele järgnevad: «What Kind of Bean is this Chihuahua?»,  «Collectible Spoons of the Third Reich»,  «Afterthoughts of a Worm Hunter», «Governing Lethal Behaviour in Autonomous Robots» ja  «The Changing World of Inflammatory Bowel Disease».

Võiduraamatu autor on USA Cornelli ülikooli matemaatik Daina Taimina.

«Ma ei ole kunagi ühtegi raamatuauhinda saanud. Minu matemaatikukarjäär on üsna kummaline olnud ja selle raamatu eest saadud auhind on selle tõestuseks,» lausus Taimina.

Taimina lisas, et raamatu pealkiri ei olnud tema idee, vaid ta abikaasa oma.

Ajakirja The Bookseller asjatundja Horace Benti sõnul oli geomeetriast, kunstist, loodusest ja teadusest rääkiv «Crocheting» juba algusest peale favoriit.

«Lugejate küsitlus eelistas seda raamatut, kuid tal oli kogu aeg tihedalt kannul ««Collectible Spoons of the Third Reich». Raamatukirjastajad peavad tabama ära, mis kujuneb hitiks, mis mitte. Tihtipeale siiski ei piisa ainult löövast pealkirjast,» lausus Bent.

The Booksellers edetabelite toimetaja Philip Stone jätkas, et enamik saadud 4500 häälest läks esikoha saavutanud raamatule.

«Ühest küljest on see raamat väga naiselik, teisest küljest aga mehelikult geomeetriline. Tegelikult need kaks maailma põrkuvad seal üsna antagonistlikult,» arvas toimetaja.

Varasemad kõige kummalisema tiitliga võiduraamatute hulka kuuluvad näiteks 2007. aastal välja antud « Greek Rural Postmen and Their Cancellation» ja 2008. aasta teos «The 2009-2014 World Outlook for 60-milligram Containers of Fromage Frais».

Raamatu esikaant vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles