Simpel Session on rulaässadele pidude paradiis ja megavõistlus!

Heidi Hanso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simpel Session 2010
Simpel Session 2010 Foto: Jelena Rudi
Rulamehi ja trikirattureid ei peeta alati päris sportlasteks. Need mehed pidutsevad korralikult, ei kasuta kaitsevarustust ja murravad ohtralt luid. Ning väljanägeminegi on kuttidel kõike muud kui ühel tavalisel sportlasel.

Tallinna peod

«Tuleb lihtsalt ennast hoida osata. Minul on küll Tallinnasse jõudes alati selline tunne, et olen alkohoolik,» naerab üleni täis tätoveeritd ja rõngastatud Suurbritannia trikirattur Mark Webb.

Mullu oli ta poolfinaalides Garret Reynoldsi järel teisel kohal, kuid peale suurt pidu ei läinud finaalis just kõige paremini. Sel aastal lubas noormees peale jällegi alkoholi tõttu untsu läinud poolfinaale pidulikult, et kui ta edasi pääseb, siis ta õhtul ei napsita. Ometi rokkis noormees öö otsa Hollywoodis aftekal ja sõitis end finaalis 14. kohale.

Garret Reynoldsil aga seekord lihtsalt ei vedanud. Kuigi ka tema oli laupäeval Hollywoodis pidutsenud, vaatas ta pealt parima BMX triki võistlst, kui keegi talle kogemata jalgadesse sõitis. Noormees kartis parema jalaluu murdu ning ta viidi haiglasse uuringutele.

«See oli siiski vist ainult lihaserebend, aga täpselt ei tea veel,» ütles Garrety sõber Aaron Ross.

Mis pidudesse puutub, lisab Aron, et eriti hea on siia tulla USAst, kus pidutsemise reeglid on totaalselt teised. «Siin on klubid hommikuni lahti ja alkoholi saab osta suhteliselt noorelt ja meeleolu on lihtsalt nii vaba. USAs tunduks selline pidutsemine täiesti illegaalne,» naerab mees.

Eesti fanaatik Danny Hickerson lisab, et eriti on Simpel Sessionil vedanud just trikiratturitel, sest rulakutid peavad kohe hommikul soojendama ja finaalides olema. «Meil lastakse ikka välja magada ja veidi pead parandada,» naerab kutt.

«Pole meil hullu midagi, me peame lihtsalt vahepeal värsket õhku hingama ja veidi vett jooma,» arvab jällegi USA rulataja Austen Seaholm. «Tegelikult me ju peaksime küll vist veidi varem lõpetama, aga seda ei juhtu mitte kunagi, eriti veel, kui kambas on siinseid naisi. Nad on lihtsalt supernaised,» naerab Kurtis Colamonico.

Eks noormehed ise teavad, mida teevad ja millega riskivad ning võistlustel narkojoobes või  päris purjus peaga ikka sõitma ei tulda, arvas ürituse korraldaja Mario Kalmre. «Nii rula- kui trikisport nõuab äärmiselt täpset koordinatsiooni ja nii alkohol kui narkootikumid vähendavad seda oluliselt,» selgitas korraldaja.

Pisikese pohmelliga paistavad sõitjad aga harjunud olevat.



Naised, naised, naised!


Lisaks klubikultuurile paistab kogu ekstreemsportlaste punt ja ligi pooltuhat välismaist külalist olevat ülisuures vaimustuses eesti naistest. Pole vahet, kas eesltane, või eesti venelane, naised on üliilusad, haruldaselt targad ja oskavad suurepärast inglise keelt.

«Ma olen vist ainuke, kellele Eesti naised pole siiamaani eriti muljet avalandanud,» vaatab kõrvale Inglise BMX-sõitja Mart Webb. Temale meeldivad emo-tüdrukud ja tal on kodumaal ka oma pruut, arvab ta vabanduseks.

«Mina olen Eestis esimest korda ja ma pole ühtegi inetut tüdrukut näinud,» kinnitab rulasõitja, 21-aastane superstaar Ryan Sheckler. «Ükskõik, kellega ma klubis juttu ajasin, nad kõik rääkisid suurepärast inglise keelt ja nägid nii head välja.»

«Nad proovisid küll mulle ka eesti keelt õpetada, aga ei suutnud. Kuidas teil see «terviseks» oligi... Dirty sex, jaa jaa,» naerab rulaäss.

«Minule võrdub terve Simpel Sessioni atmosfäär tüdrukutega,» tõdes USA rulataja Kurtis Colamonico.

Kuidas Sina Simpel Sessioniga rahule jäid? Mis oli kõige ägedam?





 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles