Mida kohvieelistused kellegi iseloomu kohta räägivad?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida kohvieelistused kellegi iseloomu kohta räägivad?
Mida kohvieelistused kellegi iseloomu kohta räägivad? Foto: SCANPIX

USA California ülikooli kliinilise psühholoogi sõnul räägivad inimeste kohvieelistused ühte-teist ka nende iseloomu kohta.

Psühholoog Ramani Durvasula sõnul võivad vahukuhjaga capuccino eelistajad olla kontrollivad ja kinnisideede küüsis, edastab Daily Mail.

Latte joojatel olevat aga ühiseks jooneks see, et nad on sõbralikud ja teevad palju kaaslaste heaks.  

Durvasula kohvieelistuste uuring põhineb 1000 inimese küsitlusel.  

Lisaks võttis ta arvesse suurt hulka erinevaid iseloomujooni ja harjumusi ning ka seda, kas isik on introvertne või ekstravertne.

Must kohvi eelistavad inimesed on otsekohesed ega ole nõus jamadega kaasa minema. Neile meeldib, kui elu on selge ja lihtne. Samas võivad nad olla mõnevõrra tujukad ning julmalt otsekohesed.

Latte joojad aga võivad olla keskmisest rohkem neurootilised ning püüavad inimestele meeldida. Neile meeldib kaaslasi aidata, kuid samas võivad endid unarusse jätta.

Lahustuva kohvi joojad võivad aga olla endaga väga rahulolevad, lükkavad asjade tegemist edasi ning on viivitajad.

Külmi kohvijooke ja segukohvisid joovad inimesed on sotsiaalses suhtlemises edukad ja nad on säilitanud mingisuguse lapselikkuse. Ükskõik, mis vanuses nad ka ei ole, on nad südames noored. Nad ei pruugi alati elada kõige tervislikumalt ning on vahel hoolimatud. Samas aga on nad trendiloojad.

Need aga, kes joovad kofeiinivaba kohvi, on tugeva kontrollivajadusega, detailidele palju tähelepanu pööravad ja ühele asjale pühendujad.

Durvasula avaldas oma uuringu tulemused raamatus «Change Your Food Attitude, Change Your Life».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles