Hollandi tervishoiuametnik: suhkur on ohtlik narkootikum

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hollandi Amsterdami juhtiv tervishoiuametnik nimetas suhkrut ohtlikuks narkootikumiks, mille tarbimist tuleks rangelt reguleerida.

Paul Van Der Velpeni sõnul saab suhkru halba mõju võrrelda alkoholi ja tubaka kahjulikkusega, edastab Huffington Post.

Ta lisas, et suhkur on põhiline aine, mille tõttu on tekkinud ülekaalulisuse epideemia.

«Mida enam tarbitakse suhkrut, seda enam on ülekaalulisi. Sellistel inimestel on rohkem terviseprobleeme ning nad on tervishoiusüsteemile väga kulukad,» teatas ametnik.

Ta avaldas 12. septembril teate pealkirjaga «Suhkur on meie ajastu kõige ohtlikum narkootikum».

«Suhkur tekitab üsna kiiresti sõltuvuse ning palju suhkrut sisaldavaid tooteid süüakse aina enam. Kui näiteks keegi sööb mune, siis ei teki sõltuvust. Toiduainetetööstus kasutab inimeste nõrkust ära,» sõnas asjatundja.

Liigse suhkrutarbimise vastu võitlemiseks on toodetel sildid, kui suur on neis suhkrusisaldus.

Van Der Velpeni arvates tuleks kõigile palju suhkrut sisaldavatele toodetele panna silt, nagu on hoiatused suitsupakkidel ja alkoholi kahjuliku mõju eest hoiatused.

«Suhkur on narkootikum ning võib tervist kahjustada,» peaks hollandlase arvates seisma hoiatussiltidel.

Selle ametniku seisukoht on erakorraline, sest Holland on maailmas üks neid väheseid riike, kus sellise narkootikumi nagu kanepi tarbimine on seaduslik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles