Muuseumis vihub härra An tantsu

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinas on parkides tantsupeod väga menukad.
Hiinas on parkides tantsupeod väga menukad. Foto: Uue Kunsti Muuseum

Uue kunsti muuseum lõpetab tänavuse dokumentaalfilmisarja armastuslugudega. Esimesena linastus jõulukuu tõsielufilmide programmis Janus Metzi „ Pilet paradiisi", linateos Taani meestega abielluda ihkavatest Tai naistest, teisena jookseb reedel, 11. detsembril kell 18 muuseumi kinosaalis hiina režissööri Lina Yangi „Armastav härra An".

See läinud suvel 23. Pärnu rahvusvahelise filmifestivali parima armastusloo auhinna saanud film on südamlikult humoorikas kinotükk 89aastasest härra Lao Anist, kes elab Pekingis ning on oma päris soliidsele vanusele vaatamata suur südametemurdja ja tantsulõvi.

Hiinas on kombeks, et sealsete suurlinnade parkides viiakse tihti läbi tantsukursuseid, seega loomulikult ka tantsupidusid, ning need on saanud just vanema rahva kooskäimise ja ajaveetmise kohaks.

Ainult kodus istuvast ning üksnes torisevast torssis abikaasast hoolimata areneb eakal tantsumehel romantiline lugu endast tükk maad noorema naise, samuti pühade abielusidemete kütkeis Xiao Weiga, mis toob mõlemale kaasa nii pahandust kui unustamatuid lembehetki.

Ent ükski puu ei kasva taevasse, üksi pidu ei kesta igavesti ning pill tuleb ikka pika ilu peale.

Nii läheb Lao Anil ja tudist tantsulõvi lummatud Xiao Weilgi - ühel hetkel üks armunutest kaob...
Film on ingliskeelsete subtiitritega.

Nii selle dokumentaalfilmisarja kui varasemadki Pärnu uue kunsti muuseumis tasuta demonstreeritud tõsielufilmide programmid on kokku pannud Pärnu Filmifestivali pgrammijuht Vaiko Edur. Seda Pärnu Filmifestivali umbes pooleteise tuhande filmi suuruse kogu põhjal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles