Tribute to Pink Floyd - eksklusiivkontsert 29. oktoobril Rock Cafes

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pink Floyd
Pink Floyd Foto: Internet

Selle sügise eksklusiivkontsert toimub 29. oktoobril Rock Cafes kui veel vaid üheks korraks tuleb lavale sel suvel suure menuga Leigo järvemuusikal esinenud Pink Floydi tribüütprojekt. Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti.

Müüa rohkem kui 200 miljonit albumit on saavutus, millega mitte iga bänd hakkama ei saa. Pink Floydi muusikat on müüdud just niipalju. See annab alust väita, et kui muusikal on midagi öelda, siis see puudutab inimesi. Pink Floydi muusika võib meeldida, võib ka mitte meeldida, kuid ei saa kahelda et see bänd on ikoon, kultusbänd.

1965. aastast tegutsevat bändi on nagu kõiki teisigi nende kaasaegseid ja hilisemaid rockikoone räsinud skandaalid ja koosseisumuutused, kuid kõigest sellest on üle olnud nende helilooming, nende sõnum.

Albumid «The Dark Side of The Moon» ja «Wish You Were Here» ning rockooper «The Wall» on tõelised meistriteosed, mis andsid tooni kogu 70ndate dekaadile ning annavad oma ajatu sõnumiga mõtlemisainet ka veel tänasel päeval.

Pink Floyd kõlas nii, nagu ei ükski teine tolleaegne grupp. Nende muusikaline toon ja loome oli midagi sellist, mis ei lasknud ka nende muusikat üksikasjalikumalt kategooriatesse lahterdada. Ei siis, ega täna. On ainult üks Pink Floyd.

29. oktoobril teevad Eesti muusikud sügava kummarduse rockmuusika ikoonile, tuues Rock Cafe publiku ette valiku Pink Floydi surematust muusikalisest pärandist. Solistidena astuvad üles Riho Sibul, Vaiko Eplik, Kaire Vilgats, Bonzo ja Mikk Tammepõld. Laval on suur bänd parimatest Eesti rokkmuusikutest (Raul Vaigla, Toomas Rull, Viktor Vassiljev ja paljud teised), kellest enamus on olnud nooruses Pink Floydi muusika austajad ning on seda tänase päevani.

Projekti debüütesinemine tänavusel Leigo Järvemuusikal toimus suure menuga. See annab alust eeldadada, et pileteid Rock Café kontserdile ei jätku kauaks.

Piletid on müügil Piletilevi ja Statoili müügipunktides hinnaga alates 195 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles