5 küsimust, mida naised vihkavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepime ära?
Lepime ära? Foto: Caro / Scanpix

Kuulu järgi oskavad naised iga mehe poolt esitatud küsimuse lausa pea peale pöörata ning sellest rohkem välja lugeda, kui mees sinna üldse sisse pani. Nõnda ongi konfliktid kerged tulema.

Küsimused, mis nii mõnegi naise praginal põlema võivad süüdata, on kirja pannud terviseportaal health24. Kuidas reageeriksid sina?

Küsimus: Kaua sul veel läheb?

Naine kuuleb hoopis: «Istun siin autos ja ootan. Sina pakid lapse kotti, tegeled koeraga, pakid kingitust paberisse, lobised telefonis OMA emaga, paned maja valve alla ja ust lukku. Miks sul nii kaua läheb?»

Miks see naisi ärritab: Selline küsimus annab märku, et mehel pole vähimatki arusaamist sellest, mida enne kodunt lahkumist teha tuleks. Ning see vihastabki naist. Kui kõik mehe hooleks jätta, siis on külla jõudes kingitus maha ununenud, nagu ka beebi lutt või mähkmed, ning kõigele krooniks helistab turvafirma, sest koer on kodu häire alla pannud.

Küsimus: Kas sa ei tahaks uuesti jooksma hakata?

Naine kuuleb: «Sa oled paksuks läinud. Sa lihtsalt ei liigu piisavalt. Veel paar kilo ja mulle aitab.»

Miks see naisi ärritab: Naistele tundub, et keegi püüab neile ette kirjutada, kuidas nad välja peavad nägema ja mida seljas kandma, et neid aktsepteeritaks. Mees ei pruugi mõista, et naisel on sünnitusjärgne depressioon või maadleb ta juba niigi iseendaga, et mitte võtta veel ühte torditükki või teist portsu jäätist.

Küsimus: Mis õhtusöögiks on?

Naine kuuleb: «Sinu koht on köögis. Mind ei huvita, et sa oled nagu minagi terve päeva tööd rüganud. Õhtusöök on sinu vastutusel ja mina olen näljane.»

Miks see naisi ärritab: Naine tunneb, et terve kuhi koduseid töid jääb ikkagi tema õlule, vaatamata sellele, et ta käib täisajaga tööl ja teenib ehk mehest rohkemgi. Eriti ärritav on küsimus siis, kui ta viimase 24 tunni jooksul juba on poes käinud, õhtusööki valmistanud ja nõusid pesnud.

Küsimus: Kellega sa seal rääkisid?

Naine kuuleb: «Ma ei usalda sind. Ma ei taha, et sa teiste meestega räägid. Sa oled minu, minu! Ära seda unusta! Mida see naeratus üldse tähendama pidi?»

Miks see naisi ärritab: Neile tundub, et neid koheldakse omandina, mitte inimesena. Igaühel on sõpru ning kindlasti ei taha naised iga mehega, kellele nad naeratavad, voodisse pugeda.

Küsimus: Mis kell on?

Naine kuuleb: «Mul on igav. Ma tahan ära minna. Ma pean kiiresti jalga laskma. Ma ei saa üldse aru, mida ma siin teen.»

Tegelikult aga küsis mees kella, et teaks õigel ajal tabletti võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles