Kitarriakordid toovad Viljandisse sügise

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembris tuleb Viljandis teine improvisatsioonilise kitarri festival.
Septembris tuleb Viljandis teine improvisatsioonilise kitarri festival. Foto: Elmo Riig / Sakala

Septembris tuleb Viljandis teine improvisatsioonilise kitarri festival, mis on Eestis ainus omalaadne.


22.—26. septembrini kestval festivalil on võimalik kuulda eri muusikastiile esindavaid improviseerivaid kitarriste ning tutvuda mitmesuguste mängutehnikate ja kitarritüüpidega.



Festivali peaesineja on Rootsi tippkitarrist Andreas Öberg, kelle sõrmeosavust ja -väledust peetakse erakordseks.



Festivali avab Riho Sibula Electric Trio Andres Põldrooga.


Pressipealik Maian Kärmase sõnul väärib tähelepanu ka Ain Agana ja Teemu Viinikaineni koostöö. Festivalil abistavad kitarriste kontrabassimängija Mihkel Mälgand ja trummar Mika.



Festival tutvustab igal aastal erinevaid kitarri sugulaspille. Tänavu teeb seda tunnustatud Hiina pipamängija Lan Weiwei. Tema mängitavast näppepillist helide väljavõlumiseks kinnitatakse parema käe sõrmedele pikki küüsi meenutavad plektronid.



Festivali tähtsaks osaks peavad korraldajad noortele muusikutele korraldatavaid õpitubasid. Kui sinna pääsevad teadmisi koguma vaid kitarriõppejõudude kutsutud õpilased, siis kõik huvilised saavad end väljendada jämmidel.



«Arvatavasti on need tänavu Tegelaste Toas ja sinna võib tulla igaüks, kel pill kaenlas,» julgustas Kärmas kitarrisõpru.



Õpitubades omandatut saab kuulda tasuta kontserdil. «Sinna tasub kindlasti tulla,» sõnas Kärmas. «Mõnikord tuleb seal nagu luuavarrest vahvaid ja väga professionaalseid asju.»



Mittetulundusühing Viljandi Kitarrifestival annab välja iga-aastase Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia, mis aitab ühel väljapaistval Eesti noorel muusikul ennast kitarriõpingutes täiendada. Esimesel aastal sai preemia Virgo Sillamaa.



Mullu anti välja ka publikupreemia, kuid seda tänavu Kärmase sõnul ei tule. «Hääletajaid oli väga vähe,» tõi ta üheks põhjuseks. Noore kitarrimängija preemia saaja hõigatakse välja peaesineja kontserdil festivali viimasel päeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles